Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Marxa enrere de Costes de regenerar les platges caleres amb sorres de pedrera

17 . Des, 2015 a les 21:05
per drodriguez a La notícia del dia
2303 reproduccions
La direcció general de Costes corregeix el que consideren un error i retiraran el sauló abocat a les platges de Cala Vidre i Sant Jordi, i ho substituiran per sorra de platja. Una esmena que arriba després que el consistori calero anunciés que portaria aquesta actuació a Fiscalia de Medi Ambient.

L'Ajuntament, que fins dimecres no va tenir cap comunicació de la Direcció General de Costes, tenia preparat l'informe pertinent per denunciar-ho. Tot i que finalment han decidit tirar-ho enrere, segueixen afirmant que és una actuació unilateral.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, s'ha mostrat molest perquè l'actuació de regeneració a les platges no hagués estat comunicat oficialment prèviament al consistori pel departament de Costes. "La nostra costa té unes característiques que són úniques. No només volem unes platges boniques. Hem de vetllar per la qualitat d'aquestes platges perquè és el nostre tret distintiu", explica.

L'alcalde ha explicat que es desconeix com pot afectar el sauló, que genera aigües tèrboles, a les praderies de posidònia que hi ha. Aquesta sorra és l'arena que resulta de la descomposició dels granits en les pedreres.

Així mateix, considera que l'època escollida no és la més idònia perquè durant aquest hivern poden haver-hi temporals de llevant que malmetin una regeneració que, des de diferents sectors, consideren innecessària.

És per exemple l'opinió de la coordinadora de custòdia marina de l'entitat Graëllsia, Eli Bonfill, que considera una aberració els fets i es mostra preocupada perquè el Ministeri executi aquests treballs quan no cal regenerar "unes platges que al nostre entendre estan en bones condicions".

"No tenen cap problema" diu Bonfill que explica que "estan igual que cada any després dels temporals i segueixen les condicions naturals de les platges". A més, afirma que no s'ha presentat cap informe d'impacte ambiental, un informe obligatori que s'ha de presentar abans de realitzar qualsevol actuació d'aquesta magnitud.

Cal tenir en compte que la costa calera està dins de la zona protegida de la Xarxa Natura 2000.

Fonts del govern espanyol han assegurat que ha estat un error i que ja s'han aturat els treballs. L'empresa adjudicatària del servei ha acumulat a la platja uns 1.000 metres cúbics de sauló, aproximadament, que ara tenen l'ordre de retirar i restituir per sorra de platja.


respostes a "Marxa enrere de Costes de regenerar les platges..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 688,40 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007