Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Institut Candelera compta aquest curs, i per primera vegada, amb 4 línies de primer d'ESO

13 . Set, 2016 a les 10:00
per drodriguez a La notícia del dia
1196 reproduccions
L'Institut Mare de Déu de la Candelera va iniciar dimarts el primer dels dies lectius d'un nou curs, marcat per l'habilitació d'una quarta línia de 1r d'ESO, que tot i que el Departament d'Ensenyament no l'ha dotat amb un professor més, sí que ha obligat al centre a redistribuir tasques amb l'objectiu de cobrir les noves necessitats i donar sortida a les 30 hores setmanals que comporta la nova línia. D'aquesta manera es podran atendre millor els 22 alumnes per línia que no pas els 30 alumnes que quedaven amb només tres línies.

Així, a més de les 4 línies de 1r d'EO, hi haurà 3 línies a 2n, 3r i 4t d'ESO, 2 línies a 1r de batxillerat, i una única línia a 2n de batxillerat i Cicle Formatiu. En total seran 355 alumnes. Pel que fa als objectius, el principal serà el de millorar els resultats educatius, tot i la satisfacció pels resultats obtinguts en el darrer curs. Segons Javier Sánchez, director de l'Institut Mare de Déu de la Candelera, «l'objectiu és únic, que és la millora dels resultats educatius. Estem molt satisfets, ja que estem amb un 90% d'aprovats, millorem la mitjana catalana en competències bàsiques a 4t i el 100% d'aprovats entre els alumnes que es van presentar a la selectivitat. Estem en el bon camí, però això no contradiu que s'hagi de seguir millorant. Hem de treballar per aquest 90% perquè millori i trobar solucions per aquest 10% que no ho va aconseguir».

Entre els projectes destacats segueix sent prioritari l'impuls, per una banda, de llengües estrangeres amb el Batxibac, l'intercanvi amb el Quebec i la introducció de l'anglès a la matèria de música i d'altres i, per l'altra, la robòtica i noves tecnologies amb la introducció de la nova impressora 3D producte d'un dels premis aconseguits l'any passat. Segons Javier Sánchez, «està bé que aquests resultats acadèmics estiguin acompanyats per projectes de centre entusiastes, que arrosseguin la gent en el camp de les llengües estrangeres i les noves tecnologies, que ens han donat molt bons resultats fins ara i hem de continuar aprofundint, ja que són el futur». Aquest any a 1r i 3r d'ESO han de fer treball de síntesi segons la nova llei educativa. A partir d'ara en aquest treball intervindran la major part de les matèries del curs i es farà la segona setmana de juny.

A 4t d'ESO i dins del projecte Aula Oberta s'impulsarà un projecte d'enjardinament de l'Institut, després que en anys anteriors s'hagin impulsat un hort i un hivernacle. Destaca en noves tecnologies la introducció de la impressora 3D en les pràctiques, un fet que comporta la formació del professorat i de l'alumnat. La impressora 3D és un salt qualitatiu pel centre i és producte del premi aconseguit l'any passat amb l'app Emocionari. Dins dels projectes d'impuls a les llengües estrangeres, aquest any s'impartiran el 50% de les classes de música en anglès i la intenció és aplicar aquest mateix criteri a altres matèries. Se seguirà amb els intercanvis amb el Quebec -de fet una alumna canadenca vindrà al centre en els pròxims dies-, i amb el batxibac. Els alumnes que han de començar aquest any la segona promoció han estat durant els primers dies de setembre a Niça participant d'un intercanvi, convivint amb famílies en francès. També dins del projecte de voluntariat hi ha la voluntat d'impulsar una millora i unes noves maneres de fer a la revista del centre dins del Pla Educatiu d'Entorn.


respostes a "L'Institut Candelera compta aquest curs, i per ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 219,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007