Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

250 viatgers s'han quedat atrapats novament en un tren regional entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant

29 . Jul, 2016 a les 13:30
per drodriguez a La notícia del dia
2503 reproduccions
NOUS HORARIS DE LA R16: Entraran en vigor el 5 d'agost i estaran condicionats a la finalització de les obres pendents d'Adif.Nova i enèsima avaria a la línia R16 de Rodalies. Dilluns al matí, uns 250 passatgers van estar atrapats més de dues hores i mitja dins d'un tren entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant, entre les urbanitzacions de Calafat i l'Almadrava. Una incidència a les instal·lacions de subministrament elèctric, a les 8.30 del matí, va fer que un comboi quedés aturat a la via, en una zona pròxima en el passat 7 de juliol també s'hi va quedar un tren que cobria el mateix servei.

Els passatgers, que finalment no van ser evacuats –com sí que va succeir en l'anterior avaria–, var reprendre la marxa cap a les 11.00 del matí. Tot i que l'operadora Renfe havia demanat ajuda, per si acabava sent necessària l'evacuació, van esperar que tècnics d'Adif solucionessin el problema que era que el cable de la catenària va caure damunt del tren.

Una de les caleres que es trobava a bord el tren regional és Carme Gaseni, que va explicar el seu testimoni en directe a La Cala Ràdio. «Ens ha petat el cable just davant de la mateixa finestra on era jo. I s'ha tancat la llum i hem estat gairebé mitja hora sense saber res. A partir d'aleshores ha vingut el revisor i ens ha informat que hi havia una avaria i que intentarien solucionar-ho al més aviat possible» relatava.

Gaseni, que és una de les usuàries habituals del servei i que també es va veure afectada per la incidència de principis de mes, comenta que «com que ja estem acostumats, hem començat a trucar a emergències perquè algú ens donés una mica d'aigua. La gent començava a estar una mica nerviosa perquè pretenien era tornar-nos a deixar allà». Efectius dels Bombers, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de l'Ametlla de Mar i del Servei d'Emergències Mèdiques van desplaçar-se al lloc per abastir d'aigua i donar atenció als usuaris del tren aturat.

Segons va informar Rodalies s'havia gestionat un servei alternatiu per carretera per cobrir el trajecte afectat. De fet, a conseqüència d'aquesta avaria hi va haver una desena de trens i uns 2.000 passatgers de la línia del Mediterrani afectats amb retards de més de dues hores, donat que l'avaria va obligar a suspendre la circulació de trens.

La plataforma Trens Dignes (PTD), va emetre un comunicat després d'aquesta avaria, on es mostrava convençuda que l'operada Renfe i l'administrador d'infraestructures Adif van mantenir «segrestats» els passatgers dins del tren per evitar la difusió d'unes noves imatges d'evacuació i de persones caminant per damunt de les vies. El col·lectiu insistia en la reiteració de les incidències i en què ja se li han acabat «els adjectius i la paciència».

El mateix dia de l'incident, l'alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, criticava la mesura adoptada per Rodalies, d'incloure els retards crònics de la línia R16 als horaris de manera temporal, i ho considerava una burla als usuaris.
Una mesura que es defensa des de la Generalitat per la «situació precària i emergència» que pateix la línia ferroviària que creua les Terres de l'Ebre. Segons expliquen des del Govern, aquesta provisionalitat dels horaris ve condicionada als compromisos presos per Adif per anar resolent els problemes més urgents. «S'accepten els retards dels horaris perquè no es vol enganyar a ningú perquè el problema és que els trens ja surten tard en origen. Es tracta que la gent sàpiga a quina hora surt i a quina hora arriba» va explicar aquest dijous el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, recriminant que Trens Dignes els acusi «d'abaixar-se els pantalons».

I és que la PTD expressava en un dels seus darrers comunicats la indignació amb Adif i Renfe «per tenir la pocavergonya de voler maquillar la seva ineptitud i manca d'inversió amb la inclusió dels retards dins els horaris, i estem indignats amb la Generalitat perquè ha acabat claudicant a la inclusió d'aquests retards, en un símptoma de debilitat» Tot i admetre que el Govern «no té marge de maniobra» en matèria d'infraestructures, la plataforma alertava que des del moment que «fa seves» les exigències d'Adif, ja no es pot parlar d'una «decisió unilateral de Madrid».


respostes a "250 viatgers s'han quedat atrapats novament en ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 799,20 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007