Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'aposta pel plurilingüisme marcarà el nou curs a l'Escola Sant Jordi

13 . Set, 2016 a les 09:00
per drodriguez a La notícia del dia
1821 reproduccions
L'Escola Sant Jordi va començar ahir dilluns el curs 2016-2017 amb 47 alumnes menys que en el curs passat. Aquest fet ha motivat la pèrdua de dos professors, donat que per nombre d'alumnes, el Departament ha hagut de retirar dos línies, una a P3 i una altra a 6è. A P3, finalment s'ha pogut mantenir una tercera línia amb recursos propis del centre amb l'objectiu de no haver d'afrontar el curs amb dos línies de 27 alumnes cadascuna. A 6è passen de tenir de 4 grups a 3 aquest curs. Finalment les ratios d'alumnes per línia oscil·len entre els 19 i els 25 alumnes. Això ha comportat que per fer front a aquests inconvenients, s'hagin hagut de posar al capdavant de tutories a professors especialistes.

Pel que fa a les prioritats del centre, la competència lingüística continua tenint preferència en la recerca de millorar resultats, tal com explica Fàtima Garcia, directora del centre, «el principal objectiu és la millora dels resultats, sobretot la competència lingüística que és la base de totes les competències. Enguany els resultats de les proves externes han sigut millors que l'any passat que es va produir una davallada, però hem remuntat. Pel que fa a la convivència i a la millora de la diversitat és un dels nostres cavalls de batalla, ja que som l'únic centre del municipi, tenim molta diversitat d'alumnat i una de les nostres prioritats és atendre'l amb qualitat. Pel que fa a la implicació de les famílies, ho busquem perquè el camí és aquest, nosaltres ensenyem i les famílies eduquen o a l'inrevés. Ho hem de fer en conjunt entre tots».

Pel que fa als projectes i després que el curs passat finalitzes el procés de formació del professorat, aquest any caldrà consolidar iniciatives com els padrins lectors per impulsar la lectura. També comptarà amb un important impuls el Pla de Llengües Estrangeres que consistia en fer les classes de plàstica en anglès de 3r a 6è i que aquest any tindrà modificacions, donat que a 5è es farà en francès. Un altre dels projectes que tindrà continuïtat serà la introducció dels escacs a 4t de primària dins de l'àrea de matemàtiques. En quant al projecte de plurilingüisme, el curs passat des de l'àrea de medi, es feien els experiments en anglès als cursos de cicle superior i aquest any s'incorporà el francès a la unitat de reciclatge, com també es farà la plàstica en anglès  a partir del cicle inicial. L'èxit de l'experiència d'aquests projectes de plurilingüisme ha fet que l'Escola hagi estat requerida a explicar el desenvolupament dels projectes a d'altres centres catalans.

Pel que fa a la presentació de treball en concursos i certàmens, Fàtima Garcia, directora de l'Escola Sant Jordi explica que «és una manera de motivar els alumnes. Pel que fa al concurs de lectura en veu alta, enguany hem arribat a la final; els jocs florals de Catalunya pel que fa a l'escriptura perquè és una motivació saber que allò que escriuen es presenta servei per quelcom; les proves cangur de matemàtiques o els premis Sambori de narrativa d'Òmnium Cultural o d'altres de poesia. Aquest any se'ns va quedar pendent el concurs de poesia de Calacultura perquè coincidia amb d'altres certàmens, però aquest any participarem».

Aquest dijous començarà també l'espai Sortim a l'Escola aquí al Sempre amb tu de La Cala Ràdio, que aquest any s'inclourà dins de les activitats del Pla Educatiu d'Entorn, com també l'activitat Avui la ràdio la fem naltros que s'inclourà en un projecte de bona pràctica del Departament d'Ensenyament i que motivarà tallers de ràdio pels alumnes de l'escola durant el curs escolar.


respostes a "L'aposta pel plurilingüisme marcarà el nou curs..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,50 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 136
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007