Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tots els alumnes de la primera promoció del ‘Batxibac' aproven la selectivitat francesa

24 . Mai, 2016 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
3469 reproduccions
El setembre de 2014, cinc alumnes van començar els seus estudis de Batxillerat en francès amb la posada en marxa a les Terres de l'Ebre del 'Batxibac' a l'Institut Mare de Déu de la Candelera, sent el primer centre del territori en impartir aquests estudis. Ara, dos anys després, ja han superat el periple de les proves d'accés a la universitat franceses i tots cinc han aprovat la selectivitat.

El director de l'Institut, Javier Sánchez, explica que des del centre estan molt contents i satisfets amb els resultats perquè «és la primera vegada que ens enfrontàvem tots -alumnes i institut- a unes proves d'aquest nivell». Tot i la novetat de les proves per a tothom, comenta que els resultats han estat prou bons i és que han obtingut una qualificació final que se situa entre el 6 i el 8.

«Ells estan satisfets i nosaltres també» assegura Sánchez donat que ha estat la primera vegada que s'enfrontaven a les proves i que «eren noves per tots». El director del centre de secundària també comenta, però, que aquesta promoció ha patit per ser la primera «perquè quan es comença tot és difícil» i afegeix que s'hauran de millorar algunes coses.

Ara bé, «el grau de satisfacció és molt alt» i «la recompensa és que ja no cal que facin la selectivitat d'aquí», donat que els resultats que han obtingut comptabilitzen un 30% de la nota d'accés a la universitat -el 70% restant s'aplica de la nota final de l'expedient de batxillerat-. Tot i això, sí que alguns alumnes s'examinaran d'assignatures específiques per poder augmentar la nota d'accés.

«És un batxillerat que busca l'excel·lència»
El 'Batxibac' és un tipus de batxillerat «que busca l'excel·lència», i per això els aprenentatges en les matèries franceses han estat diferents. Tant professors com alumnes han fet les classes de la mateixa manera que es faria en un centre de França.

A més, per haver aprovat els exàmens de la selectivitat francesa, els cinc alumnes han aconseguit el nivell B2 de francès -el nivell requerit per poder obtenir el títol d'un grau universitari- que acredita unes competències escriptura, lectura i parla d'aquest idioma.

En les pròximes setmanes, un cop acabin també el curs escolar, hi haurà un acte de graduació per la primera promoció del 'Batxibac' on s'espera la presència de membres del Consolat General de França i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


respostes a "Tots els alumnes de la primera promoció del ‘Ba..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 438,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 33
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007