Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La robòtica entra a les aules de l'Institut

10 . Nov, 2015 a les 13:40
per drodriguez a La notícia del dia
1615 reproduccions
Aquest curs, l'Institut Mare de Déu de la Candelera, participa en el projecte "Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l'aula" amb l'objectiu de motivar els estudiants i proporcionar noves eines per a l'aprenentatge de la tecnologia.

El compromís del centre, a impulsar aquest projecte de robòtica, es va iniciar aquest passat estiu després que els professors del departament de tecnologia participessin en un curs formatiu en aquest tema.

Els alumnes passen de ser usuaris a creadors de tecnologia a través de diferents experiments. Consisteix a fer-los, per exemple, amb components electrònics, dispositius de control o elements mecànics que tenen en un kit d'electrònica. La implantació d'aquest projecte permet aplicar les noves tecnologies als mètodes docents.

L'"Impulsem la robòtica" l'estan duent a terme els alumnes de l'itinerari tecnològic de 4t d'ESO. Des de la direcció del centre expliquen que els alumnes estan molt contents de participar en aquest projecte i valoren molt positivament la possibilitat que tenen de crear tecnologia amb les seves mans.

"És un projecte de treball cooperatiu. Els alumnes creen petits dispositius de control o automatismes. La  feina no és només aprendre tecnologia sinó també crear-la. I això motiva tant als alumnes com al professorat", explica el director de l'Institut, Javier Sánchez.

En els pròxims dies es desplaçaran responsables del Departament d'Ensenyament al centre de secundària de l'Ametlla de Mar per veure el desenvolupament i observar com s'està duent a terme el projecte.

D'altra banda, aquesta setmana s'ha engegat el Taller d'Estudi Assistit, emmarcat dins del Pla Educatiu d'Entorn del municipi, i que es realitza els dilluns a la tarda. Els alumnes de secundària reben classes amb un reforç de les matèries més importants, com ara matemàtiques o llengües. Els grups són reduïts i són les tutories qui proposen els alumnes.

Enguany seran dues exalumnes del centre qui s'encarregaran del Taller. La intenció és ajudar als alumnes, que no es poden pagar un repàs o un professor particular, a què puguin traure millors resultats.


respostes a "La robòtica entra a les aules de l'Institut"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 220,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007