Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Institut

09 . Set, 2015 a les 15:17
per fcallau a La notícia del dia
1676 reproduccions
L'aplicació de la LOMCE, principal novetat del curs a L'Institut
Aquest any la normativa només tindrà un lleuger efecte a 1r i 3r d'ESO i a 1r de Batxillerat

L'Institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar començarà el curs 2015-2016 el pròxim dilluns dia 14 de setembre amb un lleuger increment d'alumnes, ja que s'ha hagut d'habilitar un tercer grup a 4t d'ESO, com ja passava a 1r, 2n i 3r d'ESO I que completen els 2 grups de 1er de Batxillerat, un únic grup a 2n de Batxillerat i el Cicle Formatiu de Grau mitjà de tècnic en Gestió Administrativa. En total 370 alumnes, fet que obligarà a utilitzar com a classe convencional, dos classes que es dedicaven al desdoblament.
Aquest increment d'alumnes també ha fet que el centre guanyi un professor i se situï en 41.
La principal novetat del curs serà l'aplicació de la LOMCE,  Xavier Sánchez, "a nivell curricular implica ben poca cosa i els alumnes tampoc ho notaran gaire. S'elimina l'assignatura de Valors per a la Ciutadania i fa obligatòria l'assignatura de religió per a qui la vulgui cursar, ja que és una matèria que comptarà per a les avaluacions o, en el seu defecte, els que no vulguin faran Cultura i Valors ètics per als alumnes de 1r i a 3r d'ESO no hi ha pràcticament canvis, mentre que se suma una hora més de català i castellà i es treu l'assignatura de Ciències del món contemporani a 1r de Batxillerat".
Tot i que ja es van donar resultats positius al final del curs passat, Xavi Sánchez, director de l'Institut ha esperat a saber els resultats dels exàmens de setembre per afirmar que l'Institut de l'Ametlla de Mar està al capdavant dels centres de secundària de les Terres de l'Ebre, "un cop acabats aquests exàmens, els resultats globals a nivell intern i les proves externes que ens ha fet la Generalitat ens han donat els millors resultats del Baix Ebre i entre els millors de les Terres de l'Ebre.  Tant en els quatre cursos d'ESO com a Batxillerat estem contents amb els resultats i amb la selectivitat que ha estat un èxit rotund, a més de dir que a 1r de batxillerat, han aprovat quasi tots".
Pel que fa als projectes, cal recordar que mitjançant el Batxibac es van aconseguir per aquest curs dos intercanvis d'alumnes amb el Quebec, una alumna canadenca arribarà precisament a l'Ametlla el mateix dia 14 de setembre per estudiar 3 mesos al centre. A més, el dia 15 de setembre 14 alumnes de batxibac i alguns d'ESO viatjaran a Nantes per fer la segona part de l'intercanvi amb famílies. També s'ampliarà el projecte d'aula oberta.


respostes a "Institut"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 718,94 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 159
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007