Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els centres educatius de l'Ametlla de Mar arrenquen amb normalitat en el primer dia del curs

12 . Set, 2016 a les 20:00
per drodriguez a La notícia del dia
1567 reproduccions
Aquest és l'ambient (a la foto) que es vivia aquest matí a les aules de l'Escola Sant Jordi durant les primeres hores d'un curs, que s'ha iniciat a les 9.00 h del matí amb tota normalitat, i que comença amb novetats. En total, més d'un un miler d'alumnes caleros que tornen enguany a les aules.

El curs ve marcat al centre de primària per la reducció de 47 alumnes respecte a l'any anterior –aquest 2016 compten amb 555 alumnes, quan l'any passat en tenien 602– i també per la reducció de 2 professors de la plantilla, que ha comportat la reducció d'una línia de P3. Davant d'aquesta situació, el propi centre, amb recursos propis, ha mantingut la línia. La directora de l'Escola, Fàtima Garcia, ha explicat que «el curs ha començat amb normalitat. Els xiquets han anat a les seves aules amb els seus mestres i més enllà dels nervis habituals, cap incident a destacar. La principal novetat és la disminució d'alumnes que són els dos grups de menys que tindrem, un de P3 i l'altre de sisè».

És destacable la reducció d'aquesta línia de 6è, que enguany s'incorpora a 1r d'ESO, a l'Institut Mare de Déu de la Candelera que, per primer cop a la història, comptarà amb 4 línies del primer curs de secundària i que, a més, ja han fet la presentació oficial. Al llarg del matí, la resta de cursos també han passat pel centre de secundària per realitzar l'inici de curs i la recollida de llibres. Demà serà l'arrencada de l'horari lectiu, des de les 8.30 h del matí, amb 355 alumnes: un nombre similar als de l'any passat.

«El primer dia ha estat de presentacions. En les cares dels de primer que arriben al centre s'ha notat cert nerviosisme, però en general normalitat. Dóna goig veure els alumnes tornar a l'Institut» explicava aquest matí el director del centre de secundària, Javier Sánchez, que explicava que «primer hem fet les presentacions al gimnàs de manera global i després ja a l'aula el tutor els ha donat més detalls de com anirà el curs». A més, Sánchez ha destacat «la principal novetat és que per primera vegada tindrem 4 grups a 1r d'ESO que ens ha obligat a habilitar una aula més, però a part d'això, el nombre d'alumnes és quasi bé igual que l'any passat».

Pel que fa a la Llar d'Infants Xerinola, també han començat avui el període lectiu després d'unes setmanes de tancament per adequar el centre d'infantil de cara al curs 2016-2017. Un inici una mica més mogut, però res diferent del d'altres anys. Cristina Montull, directora del centre,  explicava que «estem molt contentes, ja que ha estat tot molt controlat. Nerviosisme i il·lusió per començar el curs. De moment va bé i novetats no n'hi ha gaires, ja que els canvis els vam fer l'any passat i creiem positiva una continuïtat. Només en els cursos de P2 fem més activitats i intentarem treballar més coses».


respostes a "Els centres educatius de l'Ametlla de Mar arren..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,43 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 139
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007