Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La noticia del dia

14 . Set, 2015 a les 14:43
per fcallau a La notícia del dia
2051 reproduccions
Plena normalitat en l'inici del curs a l'Ametlla de Mar
Uns 1.100 alumnes han començat les classes a la Llar d'Infants Xerinola, l'Escola Sant Jordi i l'Institut Mare de Déu de la Candelera

Normalitat absoluta en l'inici del curs 2015-2016 en els centres educatius a l'Ametlla de Mar. En total, uns 1.100 alumnes s'han incorporat a les classes aquest matí sense cap incident destacable, més enllà dels plors dels alumnes deP-0 o lactants a la Llar d'Infants, els nervis pels canvis dels alumnes de P-3 a l'escola i l'expectació dels alumnes de 1r d'ESO per la seva arribada a l'Institut.
Uns 70 alumnes a la Llar d'Infants Xerinola han iniciat les classes aquest matí, tal com hem explicat en informacions anteriors, mitja hora més tard del que ha estat habitual els darrers anys, complint amb el nou horari. Segons Montse Buixalleu, educadora del centre, "normalitat absoluta el primer dia. Els nens, sobretot els que comencen, penseu que els deixen per primera vegada amb gent desconeguda que no coneixen i la manera que ells tenen d'expressar la seva estranyesa és amb els plors, però aquesta situació se soluciona amb pocs dies i després ja s'ho passen bé".
Per la seva part, al voltant de 650 alumnes també han xafat per primera vegada des del passat mes de juny les instal·lacions de l'Escola Sant Jordi. Repartiment de tasques, coneixement de tutors, horaris i material escolar han ocupat les primeres hores dels alumnes en un primer dia marcat per la normalitat. Segons Fàtima Garcia, directora de l'escola, "a Cicle Infantil es passen tot aquest primer dia amb les seves tutores. A Cicle Inicial preparen el material del curs, la tutora els ensenya les instal·lacions del centre, ja que com ells diuen passen de l'edifici infantil a l'escola dels grans i a Cicle Mitjà, després de l'hora del patí ja comencen les classes, coneixen als especialistes, l'horari i l'organització".
On també hi ha hagut normalitat ha estat a l'Institut Mare de Déu de la Candelera, on quelcom més de 370 alumnes han iniciat el curs en un dia marcat per les entrevistes entre alumnes i professors. A partir de demà, a fer colzes i entrar en matèria. L'aplicació de la LOMCE i els intercanvis escolars amb el Quebec i la població francesa de Nantes són algunes de les novetats d'aquest inici del curs. Segons Xavi Sánchez, director de l'institut, "aquest primer dia fem una trobada de tots els alumnes amb tots els professors del curs al gimnàs, ens presentem mútuament i cada classe  puja a la seva aula amb el seu tutor i ja fan una presentació més personalitzada. L'AMPA també distribueix tot el material, llibres i llibretes i al dia següent ja comencen les classes amb normalitat a les 8.30h amb tots els professors a les seves aules amb els seus alumnes".
Normalitat doncs en l'inici del curs a l'Ametlla de Mar.


respostes a "La noticia del dia"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,80 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 65
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007