Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Incrementa la compravenda d'habitatges a l'Ametlla de Mar durant l'últim any

27 . Jun, 2017 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
1401 reproduccions
En els últims mesos, el somni de comprar un pis o apartament a prop del mar s'ha fet realitat per a moltes persones. Segons un informe de la taxadora Tinsa sobre l'evolució de les operacions a la costa, s'ha detectat un increment de les ventes en la costa tarragonina, tant de primera com de segona residència.

Després d'anys de descens i estancament, la dinàmica ha millorat a tot el litoral, des d'Alcanar fins a Cunit. Tot i que el moviment principal correspon encara a gama baixa, a propietats que poden oscil·lar entre els 80.000 i els 130.000 euros, el panorama és força heterogeni.

A l'Ametlla de Mar, així com municipis com Alcanar, hi ha indicis de millora i una major agilitat en la comercialització. Els agents immobiliris, però, apunten que hi ha un lleuger estancament aquest segon trimestre de l'any. Així ho apunta Àngel Martí, membre del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària de Tarragona.

«L'any passat va ser un any bo, el millor dels últims anys després de la crisi, a nivell de números d'interseccions. A nivell de preus no, els preus estan baixos, la gent no està disposada a comprar per preus alts. El primer trimestre d'aquesta any ha anat bé, però aquest segon trimestre la cosa s'ha parat, no sé si és perquè les cases tenen preus més elevats o que el sistema està frenant altra vegada».
 
A la zona nord de la costa ebrenca, la inèrcia és positiva amb pujades de preu, mentre que a la zona sud continuen els ajustaments. Tot i així, la compravenda d'habitatge de segona residència ha pujat en aquesta zona. Martí explica que el principal comprador «és francès, que busca una casa amb un nivell de preu baix. El tema dels pisos, a nivell local està parat, a nivell de Barcelona també està parat i els qui tiren el motor són els estrangers, en el nostre cas els francesos».
 
Aquestes dades converteixen la compravenda en un mercat més potent, en general, que el del lloguer. I és que segons un estudi de Tecnitasa, un apartament a primera línia de mar aquest estiu surt per 1.600 euros setmanals, un 10% més car que l'any passat. Això hauria fet que els estrangers apostéssin per comprar propietats.


respostes a "Incrementa la compravenda d'habitatges a l'Amet..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007