Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els usuaris de l'R16 podran sol·licitar la devolució exprés a partir dels 7 minuts de retard

10 . Set, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
1026 reproduccions
Els usuaris de la línia R16 de Rodalies podran optar a la devolució exprés del seu bitllet a partir dels 7 minuts de retard en comptes dels 15 minuts habituals. La mesura entrarà en vigor el pròxim dilluns 12 de setembre i s'aplicarà de «manera excepcional» fins que la situació «no estigui normalitzada i tinguem una puntualitat com la que caldria esperar a la resta de línies», ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

De fet, la devolució exprés està pensada per a casos per sobre dels quinze minuts. L'objectiu és que els usuaris d'aquesta línia no es vegin perjudicats per l'aplicació de les modificacions horàries. La plataforma Trens Dignes considera que la reducció a set minuts sobre l'horari previst per reclamar el retorn del bitllet demostra el «fracàs» de la modificació horària que va permetre integrar els retards fa un mes.

A l'agost, Adif i Renfe van posar en marxa una modificació provisional dels horaris de l'R16 fins a la finalització de les obres per reparar diverses avaries a la línia, uns canvis que han augmentat el temps de trajecte en una mitjana de 8 minuts per assegurar la puntualitat als usuaris. La incidència més greu, a l'enclavament de Mont-roig –que es va produir al juny– i que és una de les causes dels retards, s'enllestirà la setmana vinent segons ha traslladat l'operadora Renfe al Govern.

Nou servei nocturn diari cap a Barcelona a l'R16
Des del passat dimarts, Renfe ha incorporat un nou servei regional Tortosa-Barcelona a última hora de la nit per millorar la mobilitat dels viatgers de la línia R16 en aquesta franja horària. El nou tren, que circula de dilluns a diumenge, passa pel municipi a les 21.30 hores i arribarà a Barcelona a les 23.31 hores –les 23.50 a l'Estació de França–. Amb aquesta nova freqüència, la línia regional que passa per l'Ametlla de Mar comptarà amb 20 trens diaris, 10 per sentit. Trens Dignes ha celebrat la posada en marxa d'aquest nou comboi diari «llargament reivindicat» pel territori.

Trens Dignes demana que se sancioni «econòmicament» Renfe
La Plataforma ha reclamat a la Generalitat que sancioni econòmicament Renfe per les deficiències i incompliments del servei ferroviari a les Terres de l'Ebre aplicant les penalitzacions que recollia l'anterior contracte programa amb l'operadora –entre 2011 i 2015–, on el Govern podria sancionar amb 30.000 euros en cas de supressió o retards de trens i reduir fins a 3 milions d'euros anuals l'aportació pública a l'empresa per no complir els indicadors de qualitat.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que el Govern presentarà el contenciós administratiu contra Adif a l'Audiència Nacional en el termini màxim d'un mes, i espera fer-ho amb el suport del món local. El conseller ha insistit en la necessitat de fer un front comú i d'obtenir el màxim suport del món local per mostrar «una única veu a Madrid» i donar resposta a un problema «de tots els ciutadans». Rull ha reiterat que la situació de la xarxa ferroviària no millorarà si no hi ha més inversió i una millor gestió per part d'Adif.


respostes a "Els usuaris de l'R16 podran sol·licitar la devo..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,30 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 68
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007