Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'R16 continua amb els retards crònics tot i les modificacions horàries i la reparació de l'enclavament de Mont-roig

16 . Set, 2016 a les 12:00
per drodriguez a La notícia del dia
1136 reproduccions
La línia R16 de Rodalies continua amb els retards crònics tot i els nous horaris provisionals i la reparació de l'enclavament de Mont-roig del Camp. Trens Dignes ha alertat de la situació i reclama una solució efectiva. «La veritat és que fa falta una planificació més estructural. Tot el que estan fent, des de fa temps, són pedaços damunt d'una situació injusta» explica la portaveu de la plataforma Montse Castellà, que considera la mesura de la devolució exprés a partir dels 7 minuts de retard és «l'últim pedaç». «No volem que ens tornin els diners, volem arribar a hora al meu lloc de destí» demana.

Els usuaris poden demanar el reemborsament del bitllet un cop superat aquests minuts de retard –en comptes dels 15 minuts habituals– des d'aquest dilluns i, el mateix migdia de la posada en marxa de la mesura, una vintena de viatgers ja l'havia sol·licitat segons ha informat Renfe. Però els viatgers de l'Ametlla de Mar no poden reclamar-ho presencialment a l'estació de la població, i per demanar la devolució exprés ho han de fer, per exemple, a les estacions de Barcelona, Tarragona o Tortosa, o bé per internet.

Renfe assegura que els retards es van limitar al 20% dels trens, entre dilluns i dimarts on, a tall d'exemple, quatre combois van arribar amb demora, dos dels quals de primera hora del matí amb més de 20 minuts de retard. L'operadora calcula la puntualitat de dilluns en un 80% i la Generalitat la rebaixa fins al 71%. Amb tot, la setmana va començar amb retards de 64 minuts en un dels trens que uneix Tortosa amb Barcelona –el que passa per la població a les 16.12 h–.

La plataforma Trens Dignes ha explicat que aquests retards no són del tot reals perquè els horaris provisionals incorporen fins a 3 hores de retards. «A 16 de les 20 freqüències que tenim, les fan sortir abans i les fan arribar més tard. De manera que l'horari ha absorbit i ha oficialitzat els retards i, si els comptem, són 169 minuts cada dia que a l'estadística no surten» denuncia Castellà. A més, afegeix que la mesura d'optar al retorn del bitllet amb només 7 minuts demostra que les modificacions horàries no funcionen. Per tant «que no diguin que estem sent més puntuals» sentencia.

Des de Territori i Sostenibilitat afirmen que la resolució de l'avaria de Mont-roig del Camp, normalitzada el passat diumenge, no comportarà de moment una modificació dels horaris a la baixa. Ho argumenten exposant que hi ha dues obres més que condicionen els temps d'arribada dels trens a la línia: la limitació temporal de la velocitat a Barcelona i la posada en marxa de la doble via entre Vandellòs i Tarragona. La doble via no es preveu que sigui una realitat fins a la primavera de l'any vinent, segons les últimes previsions del Ministeri de Foment.


respostes a "L'R16 continua amb els retards crònics tot i le..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,97 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 116
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007