Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Entren en servei els nous «horaris provisionals» de l'R16 que oficialitzen els retards crònics de la línia ferroviària

05 . Ago, 2016 a les 13:45
per drodriguez a La notícia del dia
1481 reproduccions
A primera hora d'aquest divendres, els trens de la línia ferroviària R16 han començat a funcionar amb els nous «horaris provisionals» pactats entre Renfe i la Generalitat. En un intent d'acabar amb els continus retards crònics d'aquesta línia, s'ha allargat el temps oficial del recorregut dels trens de l'R16. De mitjana, tardaran vuit minuts més a fer el trajecte entre Tortosa i Barcelona.

Una primera jornada que, de moment, només ha registrat un retard destacable de 14 minuts en un dels trens que fan parada a l'Ametlla de Mar –el provinent de Barcelona a les 11.29 h que ha arribat a les 11.43 h– i la resta de trens del matí han arribat puntuals o amb retards d'entre 1 i 5 minuts.

La Generalitat ha defensat que així es corregiran les tres hores, aproximadament, que tarden «en realitat» la majoria de trens entre les Terres de l'Ebre i la capital catalana. En canvi, la plataforma Trens Dignes ha denunciat que els nous horaris només eviten que Renfe hagi de pagar les devolucions dels bitllets.

El Govern monitorarà el compliment dels nous horaris durant tot el mes i ja ha avisat Adif i Renfe que no està disposat a acceptar aquesta modificació dels horaris si no es guanya en fiabilitat i, per això, al setembre valorarà si s'han complert i demanarà que es comencin a revisar.

En primer lloc, al setembre quan s'acabin les obres entre les estacions de Sants i França i finalitzin les limitacions de velocitat en aquest tram. En segon lloc, a l'octubre quan Foment ha de tenir reparat l'enclavament de Mont-roig del Camp. I per últim, al maig del 2017, l'última data que el govern espanyol ha donat per a la posada en marxa de la doble via entre Vandellòs i Tarragona.


respostes a "Entren en servei els nous «horaris provisionals..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,95 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 167
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007