Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els usuaris de l'R16 han perdut 14 dies en retards entre l'11 de juliol i l'11 de setembre segons un estudi

20 . Set, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1098 reproduccions
«Cada dia hi ha 169 minuts de trampa». Així de taxativa ha estat la portaveu de Trens Dignes a les Terres de l'Ebre, Montse Castellà, que aquest dilluns ha estat una de les portaveus, de les tres plataformes que lluiten per la millora del servei de ferrocarril al Camp i l'Ebre, que han presentat una concentració de caire institucional a l'estació de Vila-seca pel pròxim dilluns 10 d'octubre.

És el primer cop que aquests tres col·lectius, la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat, la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre i l'associació Promoció del Transport Públic s'uneixen per convocar una acció d'aquestes característiques, amb la voluntat d'aconseguir el màxim suport possible d'ajuntaments, cambres de comerç, sindicats i associacions veïnals, entre d'altres.

«La concentració del dia 10 serà més institucional que a escala de ciutadania, però pensem que és molt important la implicació dels representants polítics perquè arribarà un moment que les plataformes ciutadanes farem el que convingui. No cal que pugin al carro, però ja és hora que les institucions l'estirin» explica Montse Castellà, portaveu de Trens Dignes.

Segons un estudi elaborat per aquestes entitats, en els darrers deu anys Tarragona ciutat ha perdut un 21,4% d'usuaris dels trens regionals, el que representa una pèrdua de 358.000 viatgers/any i ho atribueixen directament a les constants interrupcions i retards. L'estudi vol evidenciar que el descens de viatgers es deu a la poca fiabilitat de les línies R15 i R16, amb «constants interrupcions i retards», així com l'augment del temps de recorregut.

«Han inclòs el retard dins de l'horari, l'han oficialitzat»
, ha reiterat Castellà que insisteix en el fet que els nous horaris vigents des del 5 d'agost són una «trampa al solitari». La portaveu de Trens Dignes ha anat més enllà i assegura que els retards, comptant des de l'11 de juliol a l'11 de setembre, sumen més de 20.000 minuts, que serien 335 hores i uns 14 dies en total.

L'estudi, que analitza l'evolució de viatgers per ferrocarril al Camp de Tarragona al llarg d'una dècada, del 2004 al 2014, posa de manifest que el 80% dels usuaris utilitzen els trens regionals, però que els viatgers cada cop en fan menys ús. La caiguda ha estat d'un 21,4% a Tarragona i encara és més exagerada en altres municipis, com Torredembarra, on supera el 25%.


respostes a "Els usuaris de l'R16 han perdut 14 dies en reta..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 690,93 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007