Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El CAP facilita un tractament multidisciplinari per persones amb fibromiàlgia

17 . Mai, 2017 a les 16:40
per drodriguez a La notícia del dia
1764 reproduccions
El Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Ametlla de Mar va posar en marxa, el passat mes d'abril, un projecte dedicat a tractar persones afectades per síndromes de sensibilització central. És a dir, als qui pateixen malalties com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica o la sensibilitat química múltiple.

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha creat recentment una Unitat d'Expertesa (UESSC) dedicada específicament a realitzar tractaments pels malalts d'aquests síndromes. Actualment, hi ha cinc equips i dos centres d'atenció primària de les Terres de l'Ebre –entre els quals el calero– que els ofereixen.

El tractament, grupal i multidisciplinari, consisteix en educació sanitària, exercici físic i activació conductual. Per dur-ho a terme, es va desplegar un pla de formació específica per als professionals. Està conduït per l'infermer referent en fibromiàlgia, de cada equip d'atenció primària, i per professionals de la UESSC.

«La fibromiàlgia és una malaltia que el seu tractament ha de ser multidisciplinari, on intervinguin metges d'atenció primària, psicòlegs o reumatòlegs. Però és necessari el recolzament d'aquest equip en els àmbits de fatiga crònica o, fins i tot, de la sensibilització», detalla el doctor Manuel Madueño, del CAP de l'Ametlla de Mar.

Les primeres sessions en grup es van fer el 2010 a Tortosa, per on hi van passar 150 persones. L'experiència ha servit per millorar i optimitzar el projecte actual. Al territori hi ha 1.200 persones diagnosticades. La fibromiàlgia és una malaltia crònica que provoca dolor musculoesquèletic generalitzat, fatiga i trastorns del son.


respostes a "El CAP facilita un tractament multidisciplinari..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,89 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 19
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007