Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Campanya de divulgació dels beneficis de la Posidònia

14 . Jul, 2016 a les 13:40
per gfigueres a La notícia del dia
1918 reproduccions
L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha encetat una campanya de divulgació per informar els ciutadans i  visitants que són usuaris de les nostres platges i la nostra costa al llarg de l'estiu, dels beneficis de la Posidònia Oceànica.
A primers d'aquest estiu s'han repartit uns mantellets o tapets entre els bars i restaurants on hi figura una explicació gràfica del que és aquesta planta marina i quins són els beneficis que aporta al nostre hàbitat. La part del darrera d'aquests mantellets es una fitxa didàctica que els més petits poden utilitzar per pintar. A més, també s'han repartit uns ventalls de cartró amb la mateixa informació.
Segons, Maria Marsal, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "aquesta campanya la fem perquè la gent entengui que quan ens trobem aquestes restes a les platges, no és res dolent, sinó que ens ho hem de prendre com a quelcom positiu. La Posidònia a l'hivern protegeix la costa de que el mar ens prengui la sorra i a més es un símptoma de qualitat de l'aigua".
Editat en català, castellà, francès i anglès, el material de divulgació dissenyat per Plàncton, Divulgació i Serveis Marins, explica que la Posidònia és una planta que forma grans prats i el més extens de tot Catalunya es troba davant de la costa de l'Ametlla de Mar. A més, explica que tot i la imatge que dóna quan es després del fons marí i arriba a les nostres platges, confonent-se  amb algues o brut, és un indicador de la bona qualitat de l'aigua, a més de generar oxigen i captar diòxid de carboni com els arbres. A la tardor les fulles que ha perdut arriben a les platges en forma de pilotes de mar i s'acumulen fent catifes que protegeixen la platja de la força dels temporals, recordant que no és brutícia. La Posidònia sol viu a la Mediterrània i és l'amagatall perfecte per a més de 400 espècies d'organismes diferents.


respostes a "Campanya de divulgació dels beneficis de la Pos..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 126,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007