Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar té la praderia de posidònia més gran de Catalunya

26 . Mai, 2010 a les 09:16
per otomas a La notícia del dia
2136 reproduccions
Miquel Ventura, el director de la Fundació Mar, va explicar que la praderia de posidònia de l'Ametlla de Mar era la més extensa de Catalunya. El bosc de posidònia, amb màxima amplària, de davant de la costa calera es situa entre la platja de l'Estany Tort i la platja de Sant Jordi amb una extensió d'1,5 kilòmetres. També hi ha una part més estreta que s'ubica davant del port de Calafat i entre el port de l'Estany i la Punta de l'Àliga.
Ventura va remarcar el valor mediambiental i econòmic d'aquest patrimoni natural. I és que més de 1.100 espècies es vinculen als boscos de posidònia. Això genera un ecosistema idoni per alimentar i aixoplugar infinitat de peixos.
D'altra banda, segons els càlculs de la Fundació Mar, el bosc marí de l'Ametlla de Mar fixa 90.000 tones de CO2 anuals, xifra que equival a estalviar 8,5 milions d'euros en la gestió d'aquest gas contaminant.
Miquel Ventura, director de la Fundació Mar : "la posidònia és un ecosistema de primer nivell. Té beneficis mediambientals, però també pel turisme. A més, té un gran valor econòmic tenint en compte la quantitat de CO2 que pot fixar. Estalvia 8,5 milions en gestió del gas. Ens fa falta valorar l'aportació que fa a nivell de recursos pesquers, a nivell de qualitat de l'aigua, que és molt important, etc. Cal divulgar el valor d'aquest recurs marí a la població en general."
A l'acte va assistir el regidor de Medi Ambient, Xavier Llambrich Bono qui es va mostrar molt satisfet en poder oferir aquesta xerrada que va permetre informar del valor d'aquesta riquesa natural. "Seguint amb el cicle de conferències del Centre, avui ha tocat el tema de la  posidònia. Una riquesa natural que proveeix la Cala de peix. En definitiva, satisfet amb que s'hagi dut a terme aquest acte informatiu", va explicar Xavier Llambrich.
A la conferència també va assistir la regidora de Cultura, Mari Carme Martí. La propera cita serà dissabte 5 de juny, al Centre d'Interpretació de la Pesca, on tindrà lloc la xerrada Els combats ecologistes i antinuclears a les Terres de l'Ebre. L'acte anirà  a càrrec de Xavier Garcia, periodista i autor de "Catalunya es revolta", i de Santiago Vilanova, periodista ecologista i consultor ambiental.


respostes a "L'Ametlla de Mar té la praderia de posidònia mé..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007