Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El fons marí de l'Ametlla de Mar aprova amb nota

05 . Jul, 2011 a les 12:50 | 00:01:43
per gfigueres a La notícia del dia
2633 reproduccions
De les 19 estacions analitzades per la Fundació Mar des del Cap de Creus a l'Ametlla de Mar; la Cala ha obtingut una de les notes més altes gràcies al bon estat del fons marí i la riquesa de la seva posidònia. De fet l'Ametlla de Mar ha obtingut un 7 sobre 10. Una nota que només ha superat la costa de Mont-Ras, al Maresme.  La Fundació Mar va presentar, el passat dilluns 27 de juny, els resultats obtinguts arran de la investigació del fons marí del litoral català que porta a terme mitjançant el projecte Silmar, iniciat el 2009.
"Fa uns dies parlàvem de la qualitat de les nostres platges gràcies a la qualitat de l'aigua i ara ens arriba una altra bona notícia. La Fundació Mar a partir d'uns estudis que està fent al litoral català ha qualificat amb una de les notes més altes el nostre litoral. Tot això va associat a les praderies de posidònia; un bioindicador que mostra la qualitat de l'aigua, la riquesa del fons marí, de la nostra pesca i, en definitiva, del patrimoni marí que té la Cala", explicà Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
Dels resultats presentats per la Fundació Mar se'n desprèn que el litoral del Delta del Llobregat s'emporta la pitjor nota i, de fet, és l'únic espai que, conjuntament amb la cala d'Aiguafreda, a Begur, suspèn. El delta del Llobregat, amb la nota més baixa, va obtenir un 3,5 sobre 10 i Aiguafreda un 4.
L'objectiu de la Fundació Mar és poder disposar el 2015 de 50 estacions al llarg de tot el territori de l'Estat espanyol. El projecte es va iniciar el 2009 amb estacions a Girona; en l'actualitat la Fundació en disposa de 19 del Cap de Creus a l'Ametlla de Mar. Una de les reclamacions que la Fundació fa a les administracions es la protecció del 25% de la costa.


respostes a "El fons marí de l'Ametlla de Mar aprova amb not..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,19 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 5
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007