Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament calero denuncia que el govern central incompleix els plans d'emergència nuclear.

18 . Mar, 2011 a les 14:46 | 00:01:51
2414 reproduccions
Arran de la dramàtica crisi nuclear a Fukushima, al Japó, que ja arribat al nivell 5, des de l'Unió Europea s'ha recomanat a tots els països membres que es revisin les mesures de seguretat de totes les centrals. En reacció a aquesta recomanació el President del Govern Espanyol, Jose Lluís Rodríguez Zapatero, ja ha afirmat públicament que s'incrementaran les mesures de seguretat a les centrals espanyoles, entre les quals es troben les tres centrals de la demarcació de Tarragona: Vandellòs II, Ascó I i Ascó II.
Aquestes declaracions han provocat la indignació de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar que considera una greu irresponsabilitat anunciar més mesures quan les actuals s'incompleixen des de fa anys.
"Potser estan esperant a que passi una desgràcia per reaccionar? Estem absolutament indignats i no pensem esperar ni un minut més, si cal denunciarem al govern central per incompliment flagrant dels plans d'emergència nuclear dels municipis nuclears de Tarragona. Les declaracions del senyor Zapatero són la gota que ha fet vessar el got. A l'Ametlla de Mar vivim rodejats de tres centrals i mitja, exigim que s'implementin les mesures previstes actualment i que es faci ja. Anirem fins on faci falta", ha remarcat Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.
I és que hi ha diverses parts de l'Ametlla que en cas d'accident nuclear no podrien ser alertades a causa de  les mancances del sistema de megafonia del pla d'emergències nuclears vigent actualment. D'altra banda, també resta pendent l'execució del tram sud de la carretera d'evacuació de la costa, fet que comportaria que en cas d'emergència veïns del municipi podrien quedar-se aïllats.


respostes a "L'Ajuntament calero denuncia que el govern cent..."

nunus nunus
26 . Mar, 2011 a les 11:12

Crec que el poble s'ha de fer sentir i donar tot el suport a l'Ajuntament.
Ja ens imaginem com van les coses, veient com funciona el Govern espanyol a nivell general.
Estic convençuda, que no tenim cap central nuclear a Espanya, que reunexi les condicions òptimes de seguretat, establertes.
Demanem a la Generalitat de Catalunya que s'encarregui de aqui es facin les coses com cal!!!
On són els ecologistes ara? qui s'encarrega de controlar que es compleixin les normatives? Com podem fer que les instalacions estiguin sempre al 100% de control?
Potser parlo d'alguna cosa que desconec bastant, però si que sé que es un tema que no si pot jugar i que hem de reflexionar tots i pensar com hem de fer que es compleixin totes les normatives.

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 625,95 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 177
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007