Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els tonyinaires tornen a casa abans d'hora

11 . Jun, 2010 a les 15:12 | 00:02:43
per otomas a La notícia del dia
2767 reproduccions
La matinada de dimecres 9 de juny les sis barques d'encerclament de la tonyina de l'Ametlla de Mar van tornar a casa des del calador balear després que dimarts al migdia acabessin de pescar la quota que tenien assignada. Han estat 19 dies de campanya en els que s'han albirat amb relativa facilitat els bancs de tonyina el que demostra que el Pla de Recuperació està donant bons resultats. Recordem que per a aquesta campanya la quota s'ha reduït en un 40% el que suposa que cada barca ha pescat 760 tones. Perquè es compleixi la normativa, totes les tonyineres, no només les de La Cala, portaven un observador certificat per l'Organisme Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICATT). Aquest observador homologat va ser una petició dels pescadors de l'Ametlla per regular la picaresca d'altres barques que no complien la normativa i ha suposat un cost a cada barca de 20.000 euros. També van aconseguir que es retallés la flota sobredimensionada d'altres països. Els pescadors es mostren satisfets per haver aconseguit arribar a la quota onze dies abans que es complís el termini d'un mes de pesca. Pere Vicenç Balfegó, patró de Tio Gel, ens explicava que "hem fet la quota que teníem assignada i hem tornat cap a casa. Van sortir la nit del 20 al 21 de maig i tenien un 40% menys de possibilitats però hem vist que el Pla de Recuperació ha estat positiu perquè ha estat relativament fàcil trobar bancs de tonyina dins de la complicació que suposa".

Col·laboració amb la comunitat científica
Ara seguiran treballant conjuntament amb la comunitat científica durant aquests onze mesos per saber com està l'estoc de la tonyina i en futur no gaire llunyà poder augmentar la quota de nou. Abans de marxar, lamentaven, però, que només fossin ells els que destinen diners a aquests estudis perquè arriba no tenen prou pressupost per fer-ho. Aquest mes també van sortir a a faenar pel calador mediterrani Turquia, Líbia, Croàcia, Grècia, Malta, Tunis, Itàlia, França, Marroc i Argèlia. Cada país anava a la zona del Mediterrani, oriental, occidental o central, que li era més propera.

Prohibició del ministeri
Pel que fa a la prohibició del Ministeri de Medi Ambient feta ahir de pescar tonyina en vista de les dades sobre les captures a les barques de La Cala, La Frau, Tio Gel, Leonardo Brull i Gepus, un portaveu de Grup Balfegó, propietari de les barques, ha manifestat que no els afecta perquè, en haver cobert la quota, les barques ja havien tornat a casa.


respostes a "Els tonyinaires tornen a casa abans d'hora"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 658,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 39
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007