Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Continua la imputació a Andreu Martí pel cas de La Cala Gestió

26 . Feb, 2016 a les 14:26
per gfigueres a La notícia del dia
1717 reproduccions
El cas que investiga les contractacions, suposadament irregulars, per part de La Cala Gestió a Efial Consultoria, que va gestionar l'empresa pública calera fins a l'agost de 2014, segueix endavant. Aquesta instrucció, oberta el 2013 pel Jutjat d'Instrucció número 5 de Tortosa, continuarà perquè l'Audiència Provincial de Tarragona ha rebutjat el recurs d'apel·lació presentat per l'exalcalde Andreu Martí i l'exgerent de l'empresa municipal Antoni Martos, que alhora també era el gerent d'Efial Consultoria a la qual es van adjudicar els treballs.
Segons publica el Diari de Tarragona en la seva edició d'aquest dijous, el jutge instructor, el 18 de març de l'any passat i mitjançant una interlocutòria, va desestimar la petició de sobreseïment i arxivament de les diligències prèvies i s'ordenava així la continuació de la instrucció del cas. Una decisió confirmada en una interlocutòria posterior, desestimant així el recurs de reforma que van presentar els processats. Davant d'això, van presentar un nou recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Tarragona, que també ha estat rebutjat.
Els investigats exposen en el recurs rebutjat que si s'han fet totes les diligències i el jutge aprecia que els fets no han quedat degudament acreditats, el seu deure és acordar el sobreseïment i no prorrogar el curs de la causa. A més exposen que la causa ha estat paralitzada durant més d'un any. El fiscal, però, en el seu escrit de responsabilitat, veu indicis racionals de criminalitat en relació amb la conducta d'Andreu Martí i Antoni Martos en la presumpta comissió de dos delictes.
En la seva interlocutòria, l'Audiència indica que en el seu dia no es van concretar les diligències d'investigació que quedaven pendents, demanades per la Fiscalia, i per això el jutge instructor va ordenar realitzar-les. Per això, el jutge únicament ha decidit posposar la seva decisió sobre el sobreseïment del cas fins al moment que hagi finalitzat tota la instrucció, una decisió que els magistrats consideren encertada, segons explica el Diari.

El cas va obrir-se arran d'una denúncia d'un particular
El maig de 2013, un particular va presentar una denúncia davant l'Oficina Antifrau de Catalunya on exposava que la creació de La Cala Gestió resultava innecessària i únicament obeïa a la il·lícita finalitat d'eludir el control legal i econòmic de la intervenció municipal. Un cop constituïda l'empresa pública es va nomenar gerent a Antoni Martos, que a la vegada era gerent i soci majoritari de l'empresa privada Efial Consultoria. A la denúncia, on exposa que hi ha una incompatibilitat legal entre els dos càrrecs, també explica que Efial ha estat adjudicatari d'almenys dos contractes convocats i adjudicats per l'empresa municipal La Cala Gestió. Tot i que no apareix en aquesta denúncia, per ser una adjudicació posterior, hi va haver una tercera adjudicació a Efial, a l'octubre del mateix any, per a la direcció d'assistència tècnica, administrativa, economicofinancera, comptable i tributària de La Cala Gestió.


respostes a "Continua la imputació a Andreu Martí pel cas de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 195,67 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007