Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Es demostra que el gerent de la Cala Gestió no es va adjudicar cap obra

28 . Mar, 2014 a les 08:53
per gfigueres a La notícia del dia
2780 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va protagonitzar dimarts al matí una roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre a Tortosa, on l'alcalde Andreu Martí va contestar a les informacions publicades pel Diari de Tarragona el diumenge dia 23 de març. En aquestes informacions s'afirmava que s'havia "imputat un gerent municipal de l'Ametlla de Mar per adjudicar-se obres", alhora que explicava que l'alcalde també estava imputat, donat que el Jutjat de Tortosa investigava l'assignació de dos contractes urbanístics de l'empresa pública La Cala Gestió a Efial consultoria de la qual el seu president, apoderat i soci majoritari és el càrrec públic.

Andreu Martí , acompanyat per l'advocat que porta el cas, Antoni Valls, va remarcar la greu imprecisió del titular d'aquest article ja que, "cap gerent ni persona vinculada com a funcionari públic o treballador d'aquest Ajuntament  s'ha adjudicat obres públiques, motiu pel que hem d'expressar el nostre rebuig a aquesta redacció sensacionalista, doncs no existeix cap denúncia basada en aquest contingut". Martí va demanar al Diari de Tarragona, "una rectificació immediata, amb el mateix tipus de tractament i ajustant-se a la realitat del contingut, reservant-nos en tot cas el dret a realitzar les accions que considerem oportunes per defensar l'honorabilitat de les persones i institucions afectades".  

El màxim responsable municipal va reconèixer que existeix una investigació judicial basada en la denúncia d'un particular que mai no ha comparegut al Jutjat d'Instrucció de Tortosa per a ratificar els fets i que l'Ajuntament ha aportat al Jutjat tota la documentació que se li ha requerit.

Segons Martí, la investigació se centra en els contractes de gerència i assessorament econòmic de l'empresa municipal La Cala Gestió, desenvolupada  per l'empresa consultora EFIAL, en base a la sospita generada que existís una incompatibilitat administrativa en el càrrec de gerent de la societat per la seva vinculació a l'empresa consultora EFIAL, "però mai per adjudicar-se ni obres ni cap contracte urbanístic".

L'alcalde va afirmar que els serveis jurídics de l'Ajuntament han justificat que aquesta incompatibilitat de càrrecs és inexistent  atesa la naturalesa del càrrec de gerent i les funcions que aquest desenvolupa, les quals se centren únicament i exclusivament en funcions econòmiques i d'administració i mai en actes propis de la funció pública com podrien ser les actuacions en àmbit de gestió o planejament urbanístic i que el càrrec de gerent de La Cala Gestió està supeditat a l'empresa adjudicatària dels contractes d'assessorament econòmic.

Per altra banda, Andreu Martí va completar aquesta informació explicant que, "s'ha pogut acreditar la correcció i legalitat de les contractacions realitzades per l'empresa municipal La Cala Gestió, amb la corresponent mesa de contractació i informe de l'enginyer municipal, no intervenint en cap moment en aquestes decisions el gerent de l'empresa municipal. I també va recalcar que la creació de l'empresa municipal La Cala Gestió, respon a una necessitat real per a donar solució a la gestió urbanística i econòmica que presenta el municipi, ajustant-se plenament a la legalitat.

Per la seva part, Antonio Valls, advocat de l'Ajuntament va explicar que, "un cop s'han practicat totes les diligències interessades pel Jutjat hem sol·licitat el sobreseïment i arxiu del procediment", trobant-se en aquests moments la petició a la taula del jutge a fi de decidir l'arxiu definitiu de la causa. I va afegir que, "Efial, mai no ha sigut adjudicatària de cap contracte urbanístic", sinó únicament de gerència i assessorament econòmic que constitueix l'instrument bàsic que permet el funcionament de l'empresa municipal.


respostes a "Es demostra que el gerent de la Cala Gestió no ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007