Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Es demostra que el gerent de la Cala Gestió no es va adjudicar cap obra

28 . Mar, 2014 a les 08:53
per gfigueres a La notícia del dia
2997 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va protagonitzar dimarts al matí una roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre a Tortosa, on l'alcalde Andreu Martí va contestar a les informacions publicades pel Diari de Tarragona el diumenge dia 23 de març. En aquestes informacions s'afirmava que s'havia "imputat un gerent municipal de l'Ametlla de Mar per adjudicar-se obres", alhora que explicava que l'alcalde també estava imputat, donat que el Jutjat de Tortosa investigava l'assignació de dos contractes urbanístics de l'empresa pública La Cala Gestió a Efial consultoria de la qual el seu president, apoderat i soci majoritari és el càrrec públic.

Andreu Martí , acompanyat per l'advocat que porta el cas, Antoni Valls, va remarcar la greu imprecisió del titular d'aquest article ja que, "cap gerent ni persona vinculada com a funcionari públic o treballador d'aquest Ajuntament  s'ha adjudicat obres públiques, motiu pel que hem d'expressar el nostre rebuig a aquesta redacció sensacionalista, doncs no existeix cap denúncia basada en aquest contingut". Martí va demanar al Diari de Tarragona, "una rectificació immediata, amb el mateix tipus de tractament i ajustant-se a la realitat del contingut, reservant-nos en tot cas el dret a realitzar les accions que considerem oportunes per defensar l'honorabilitat de les persones i institucions afectades".  

El màxim responsable municipal va reconèixer que existeix una investigació judicial basada en la denúncia d'un particular que mai no ha comparegut al Jutjat d'Instrucció de Tortosa per a ratificar els fets i que l'Ajuntament ha aportat al Jutjat tota la documentació que se li ha requerit.

Segons Martí, la investigació se centra en els contractes de gerència i assessorament econòmic de l'empresa municipal La Cala Gestió, desenvolupada  per l'empresa consultora EFIAL, en base a la sospita generada que existís una incompatibilitat administrativa en el càrrec de gerent de la societat per la seva vinculació a l'empresa consultora EFIAL, "però mai per adjudicar-se ni obres ni cap contracte urbanístic".

L'alcalde va afirmar que els serveis jurídics de l'Ajuntament han justificat que aquesta incompatibilitat de càrrecs és inexistent  atesa la naturalesa del càrrec de gerent i les funcions que aquest desenvolupa, les quals se centren únicament i exclusivament en funcions econòmiques i d'administració i mai en actes propis de la funció pública com podrien ser les actuacions en àmbit de gestió o planejament urbanístic i que el càrrec de gerent de La Cala Gestió està supeditat a l'empresa adjudicatària dels contractes d'assessorament econòmic.

Per altra banda, Andreu Martí va completar aquesta informació explicant que, "s'ha pogut acreditar la correcció i legalitat de les contractacions realitzades per l'empresa municipal La Cala Gestió, amb la corresponent mesa de contractació i informe de l'enginyer municipal, no intervenint en cap moment en aquestes decisions el gerent de l'empresa municipal. I també va recalcar que la creació de l'empresa municipal La Cala Gestió, respon a una necessitat real per a donar solució a la gestió urbanística i econòmica que presenta el municipi, ajustant-se plenament a la legalitat.

Per la seva part, Antonio Valls, advocat de l'Ajuntament va explicar que, "un cop s'han practicat totes les diligències interessades pel Jutjat hem sol·licitat el sobreseïment i arxiu del procediment", trobant-se en aquests moments la petició a la taula del jutge a fi de decidir l'arxiu definitiu de la causa. I va afegir que, "Efial, mai no ha sigut adjudicatària de cap contracte urbanístic", sinó únicament de gerència i assessorament econòmic que constitueix l'instrument bàsic que permet el funcionament de l'empresa municipal.


respostes a "Es demostra que el gerent de la Cala Gestió no ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,83 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007