Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un any després de l'operació Tèrmyca, la instrucció del cas Efial continua oberta

07 . Jul, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1680 reproduccions
Dimecres es complia un any de l'entrada a l'Ajuntament de desenes d'agents de la Guàrdia Civil per escorcollar La Cala Gestió. Era un dels registres emmarcats dins la coneguda com ‘Operació Tèrmyca' en la que s'investigava sobre les relacions de la consultora Efial amb diversos consistoris i empreses municipals, com és el cas del de l'Ametlla de Mar.

L'operació es va saldar amb la detenció de l'exalcalde, Andreu Martí, de l'exgerent de La Cala Gestió, Antoni Martos, i de l'exenginyer municipal, Jaume Beltran, entre d'altres. A banda del registre a l'Ajuntament, la Guàrdia Civil també va escorcollar les propietats de Martí al municipi, però també a l'Hospitalet de Llobregat i Esplugues.

Després de declarar davant dels jutjats del Vendrell, qui instrueix la investigació donat que és una peça separada del cas Torredembarra, Martí i Martos van quedar sota presó provisional. L'exgerent va eludir-la l'endemà amb una fiança de 150.000 euros. I l'exalcalde va estar a la presó de Mas d'Enric durant 14 dies, fins que va dipositar els 600.000 euros de fiança.

Van haver de passar nou mesos perquè, finalment, el passat abril es fes públic el sumari del cas revelant que Efial es «va infiltrar» per crear «ajuntaments paral·lels» amb unes estructures sense control per part de les intervencions municipals, per aconseguir contractes milionaris. Per exemple, va rebre pels serveis d'assessoria i gestió de La Cala Gestió 3,3 milions d'euros.

Així, el consistori calero es converteix en el que més va beneficiar la consultora, aportant un terç dels seus ingressos a Catalunya. Segons apunta el sumari, Martí va rebre ingressos en comptes a Andorra, per suposats pagaments de «lloguers» de l'habitatge on residia amb la seva família, o fins i tot cobraments a través d'una empresa de la seva dona.

En el mateix es detalla que Martí participa en cinc comptes a la Banca Privada d'Andorra (BPA) per valor de 2,3 milions d'euros. D'aquests, 1,3 milions podrien ser d'«origen il·lícit». L'aparició d'aquests comptes va posar en alerta l'actual govern, que ha assegurat que presentarà les oportunes reclamacions quan finalitzi la instrucció del cas.

En paral·lel, l'equip de govern estava duent a terme una auditoria de gestió de procediments a La Cala Gestió, davant les sospites de males pràctiques de l'anterior govern. Les conclusions i tota la documentació analitzada ha estat incorporada al sumari del cas, donat que el Consell d'Administració de l'entitat pública empresarial així ho va aprovar.

A més, el jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, segons fonts consultades per aquest mitjà, hauria demanat al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'administració local (CSITAL), el nomenament d'un secretari perquè elaborés un informe sobre tota la documentació recollida per la Guàrdia Civil, amb la que s'està investigant.


respostes a "Un any després de l'operació Tèrmyca, la instru..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 171,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007