Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Andreu Martí segueix a la presó i apareix un compte a Andorra amb 1,5 MEUR

15 . Jul, 2016 a les 14:00
per gfigueres a La notícia del dia
2478 reproduccions
L'exalcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, segueix intern a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, després que el passat dijous es decretés el seu ingrés a presó sota fiança de 600.000 € per part del Jutjat d'Instrucció Número 1 del Vendrell; on es va acollir al seu dret com investigat de no declarar. En canvi, per a Toni Martos, propietari de la consultora Efial,  és  va decretar presó amb una fiança de 150.000 €, qui va quedar lliure un dia després per haver pagat la fiança.
 La resta de detinguts en el marc de l'operació Tèrmyca han quedat en llibertat provisional amb càrrecs i s'hauran de presentar mensualment al jutjat, per segellar.
Aquests són l'exalcalde d'Anglès (Selva), Josep Manel Bassols; l'enginyer Jaume Beltran, i els càrrecs d'Efial i l'empresa que va absorbir a aquesta, CGI: l'advocat Xavier Xifrà, Lucía Mora i Blas Acosta.
L'Agència Catalana de Notícies publica que, segons va explicar a la sortida dels jutjats l'advocat de l'exalcalde d'Anglès, Carles Monguilod, Bassols hauria estat detingut en relació a unes anotacions manuscrites del març del 2015, en què  figurava el nom del llavors alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, i de l'enginyer municipal de l'Ametlla, Jaume Beltran, al costat del concepte ‘pagament'. Fonts properes a la investigació han explicat que aquestes anotacions s'han trobat a l'agenda de Bassols. Per tot plegat, la investigació assenyala que estaria relacionat amb la comissaria de Mossos de l'Ametlla i del parc de Bon Repòs de la mateixa població, adjudicades a Oproler. Davant del jutge, Bassols hauria explicat el contrari, és a dir, que l'anotació responia a què l'Ajuntament de l'Ametlla tenia retards a l'hora de fer un pagament. L'advocat va explicar també que l'interrogatori a Bassols va durar cinc minuts, un temps que, segons el lletrat, «demostra l'innecessari que era tenir-lo tres dies privat de llibertat». «No s'ha investigat res més; han preguntat per les anotacions, que s'han pogut explicar fàcilment«. A més, ha explicat que demanarà l'arxivament de la causa.
Aquesta setmana s'ha sabut que la Guàrdia Civil també va escorcollar la seu de la Fundació Món Rural, on Martí havia treballat en els darrers mesos, tot i que ja no ho feia actualment.
Tot i que  l'ACN cita amb «fonts coneixedores del cas», que l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, tindria 2,3 MEUR en un compte corrent a Andorra a nom de  dues societats a Panamà. la Ràdio i Televisió d'Andorra afirma, després d'haver tingut accés a una interlocutòria de la jutgessa Canòlich Mingorance de 22 de febrer, què després de l´estudi de les actes del Comitè de Prevenció del Blanqueig del banc BPA apareix que Andreu Martí Garcia és titular del compte d´una societat panamenya anomenada Cafar Real Corporation, on es van traspassar els saldos de l´antiga societat Hebble International Corporation. La jutgessa apunta que els fons van arribar a partir del 2005 i que el saldo és d'1,5 MEUR.


respostes a "Andreu Martí segueix a la presó i apareix un co..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 470,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 51
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007