Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nova cita gastronòmica a l'Ametlla de Mar amb la galera com a protagonista

12 . Feb, 2016 a les 11:43
per drodriguez a La notícia del dia
1302 reproduccions
Un total de 48 restaurants, 9 d'ells de l'Ametlla de Mar, oferiran menús on la galera serà la base dels seus plats entre aquest 12 de febrer i fins al 6 de març. D'aquesta manera es presenten les 3es Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest crustaci i que celebren conjuntament Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, sota la marca de les Viles Marineres.

Els quatre municipis mariners s'uneixen un cop més, sota el paraigua de la marca Terres de l'Ebre i amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació al territori, per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre.

"La galera és un producte que fa uns anys no era comercial i hem aconseguit passar-ho a un actiu gastronòmic i donar-li un valor" exposa l'alcalde i regidor de Turisme, Jordi Gaseni. En aquesta línia apunta que "les jornades gastronòmiques no ajuden només a atraure visitants al territori sinó que també permet revalorar la galera i ajudar al sector pesquer a la comercialització".

Els restaurants participants d'aquestes poblacions han confeccionat diversos menús on, per exemple, es podrà tastar raviolis de galera amb la seva salsa i bolets de temporada, galeres i carxofes als allets tendres o púding de galeres, ceps i tòfona blanca. Els vins del territori, com els de garnatxa blanca de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts.

La principal novetat d'aquesta edició és el concurs de fotos que s'ha organitzat per tal que els participants a les jornades puguin realitzar fotos dels plats que degustin i publicar-les a Instagram. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les jornades.

Aquest dimarts al matí, des del Centre d'Interpretació de la Pesca i emès per La Cala Ràdio, es va fer la presentació d'aquesta tercera edició amb la participació del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer; i dels alcaldes de les quatre Viles Marineres de les Terres de l'Ebre.

La Cala aposta per continuar amb la Ruta de Tapes Marineres
13 bars de la localitat celebraran per segon any consecutiu aquesta ruta de tapes, que s'emmarca dins del projecte Tapamar. En paral·lel amb les Jornades de la Galera, des del 12 de febrer i fins al 6 de març, es podrà degustar tant aquest crustaci com altres productes pescats a la costa calera com el llagostí, el pop, el cranc i els calamarsets.

"A causa del bon resultat de l'any passat", s'ha volgut donar continuïtat a aquesta ruta de tapes d'hivern "esperant que es consolidin i que es puguin superar el nombre de tapes que es van repartir en l'anterior edició", explica el gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, Dami Llaó.

Per només 2,50 € es podrà degustar la tapa i prendre una cervesa Heineken, que és el patrocinador oficial de la ruta. Alhora, participar en la Ruta de Tapes Marineres també comportarà entrar en el sorteig de 3 menús gastronòmics dobles a les properes Jornades de la Tonyina Roja, i també s'escollirà per votació popular la millor tapa marinera 2016.

Per participar-hi caldrà emplenar la butlleta que hi ha al tríptic de la ruta amb els tampons de 5 bars diferents de la ruta i escollir quina és la millor tapa i dipositar-ho a les bústies que estan ubicades als bars que participen en les rutes del Tapamar o a l'Oficina de Turisme.

Les Viles Marineres reforcen la seva promoció
Amb aquesta tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera, es referma el projecte Viles Marineres que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promociona conjuntament aquests quatre municipis pesquers de la destinació.

"Hi ha un veritable esforç, en donar promoció d'aquest territori, que permetrà reforçar aquest esperit de treball conjunt" exposa el president del Patronat, Martí Carnicer. Per aquest motiu aquestes poblacions seran objecte d'una intensa campanya, durant el 2016, al sud de França i a Guipúscoa, amb l'objectiu de potenciar els mercats de proximitat.


respostes a "Nova cita gastronòmica a l'Ametlla de Mar amb l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 172,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007