Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada de Sant Jordi

27 . Abr, 2010 a les 12:57
per gfigueres a La notícia del dia
1528 reproduccions
Diumenge 25 d'abril la Diada de Sant Jordi al Castell va arribar a la seva vint-i-vuitena edició amb la participació massiva dels habitants de l'Ametlla de Mar que en aquesta ocasió van comptar amb la complicitat del temps que va permetre que els més arriscats poguessin fer el que segurament seria el seu primer bany de la temporada. La jornada va començar aviat, a les nou del mati, amb un dels seus actes més tradicionals, la caminada popular fins a la platja de Sant Jordi. En arribar, els participants, i els que van arribar amb cotxe, van poder gaudir de la sardinada que la brigada municipal va oferir a tothom que s'apropés a les graelles durant tot el mati.

Activitats per a tothom

Enguany hi havia novetats com la parada de l'associació de veïns Urbamar amb llibres, contes i còmics per fer intercanvis. Una altra novetat va ser la gimcana que amb el nom de Recerca dels pirates Illa Tortuga es va realitzar a l'exterior del castell de Sant Jordi amb canvi de proves en sentit de les agulles del rellotge. En aquesta edició de la diada també repetien el grup local La Batucada. I al migdia tenia lloc un altre del actes més clàssics, el concurs de paelles que oferia tres premis de 150, 120 i 100 euros als cuiners més destacats i un lot de condiments culinaris per seguir practicant el noble art de la gastronomia. En aquesta ocasió, les guanyadores van ser Maria Teresa Domènech, Carme Domènech i Maria Teresa Moliné que es van endur el primer, segon i tercer premi respectivament. Per la tarda, la xaranga Suquet Calero animava la sobretaula i després el grup d'animació Sidral va posar el colofó a la jornada cantant per a tots els nens i animant-los a ballar. Teresa Callau, regidora de Festes ens feia el balanç de la jornada. "El dia ens va acompanyar i suposo que això va fer que hi hagués molta gent. De fet, és la diada al castell que recordo que hi ha hagut més gent. Vam oferir sardines des de les 10 del mati fins a la 13.30 del migdia. L'intercanvi de llibres va anar prou bé, el mateix que la gimcana per als més menuts. També va haver-hi molta qualitat entre els 33 participants al concurs de paelles i l'animació de la xaranga i del grup per als nens van donar molt de caliu a la jornada. Per a la regidoria el balanç és molt positiu i suposo que per a tothom que ens va acompanyar també".

Un castell calero
Recordem que en el transcurs de la diada de l'any passat va tenir lloc de forma oficial la cessió del castell per part de la família Mangrané al municipi. Aquest fet va suposar el poder escriure una de les pàgines més importants en el llibre de la història de l'Ametlla de Mar i posava punt i final a la reivindicació veïnal que el castell tornés a mans del poble, motiu principal pel qual es va iniciar aquesta diada. Ara, a més, el caleros celebraven aquest dia de germanor i festa en un marc renovat després de la intervenció paisatgística a l'entorn del castell que es va inaugurar el passat 9 de març i en la que el ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí va invertir 1,6 milions d'euros en diverses accions com ara la retirada de la zona d'aparcament asfaltada i de les dos edificacions que malmetien l'espai. D'aquesta manera, la zona s'ha reconvertit en una àrea integrada amb el paisatge on s'han habilitat punts de descans amb la instal·lació de bancs i zones de pícnic, així com una zona lúdica pels més menuts i menudes.


respostes a "Diada de Sant Jordi"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007