Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Desenes de 'zombis' corren per simbolitzar que les nuclears són «morts vivents» en una cursa a l'Ametlla de Mar

04 . Nov, 2016 a les 13:57
per gfigueres a La notícia del dia
1165 reproduccions
Una cursa popular, batejada com a 'Nuclear Running Dead' i organitzada per Greenpeace, ha convertit aquest diumenge els corredors en 'zombis' per simbolitzar que les centrals nuclears són «morts vivents». L'Ametlla de Mar va ser l'escenari escollit pels ecologistes, per la seva proximitat amb Vandellòs II i Ascó, per demanar el tancament progressiu de les plantes atòmiques.

Les altres curses s'han fet a Miranda de Ebro (Burgos), Gárgoles de Abajo (Guadalajara), Trujillo (Càceres) i València. Els participants han competit en dues categories, en les distàncies de 10 km i 4 km, i molts ho han fet caracteritzats de zombi, ja que han acudit caracteritzats o han estat maquillats per l'organització. Encara que aquestes carreres no es tractaven d'actes de protesta, Greenpeace sí que pretenia posar de manifest els problemes de viabilitat als quals s'enfronta l'energia nuclear, que la fa semblar, diuen, com un mort vivent.

Segons l'organització, l'energia nuclear a Espanya «és una cosa del passat» i «té els dies comptats, malgrat les obstinacions de les elèctriques per a ressuscitar-la». A més, els ecologistes apunten que «el llegat tòxic continua quan acaba la vida de les nuclears» a través de «tones de residus radioactius». Un euro de cada cinc aportats per la quota d'inscripció seran destinats a Chernobil Elkartea, una organització que treballa pel benestar dels nens que pateixen les conseqüències de Txernòbil.


respostes a "Desenes de 'zombis' corren per simbolitzar que ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,92 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 239
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007