Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La CUP insisteix a debatre al Parlament la celebració d'una consulta popular sobre el futur de l'energia nuclear

08 . Ago, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1219 reproduccions
L'anunci del govern espanyol sobre el tancament definitiu de la central nuclear de Santa Maria de Garoña (Burgos), ha portat A la CUP a tornar a presentar la proposta de resolució, que van registrar al Parlament al febrer i que confien poder debatre en el pròxim curs parlamentari, sobre la celebració d'una consulta popular sobre el futur de l'energia nuclear a Catalunya.

Així ho va anunciar aquest dilluns a La Cala Ràdio, el diputat de la CUP, Sergi Saladié, que explica que la proposta de resolució demana una consulta sobre si la societat vol tenir nuclears en un futur i que caldrà debatre en la futura Constitució catalana depenent dels resultats de l'1-O.

A la proposta només ha presentat esmenes, de moment, el grup parlamentari de Junts pel Sí, que planteja «diluir o dilatar en temps», diu el diputat, la celebració de la consulta popular i integrar-la dins del debat de la transició energètica. La CUP confia en què es pugui tirar endavant la proposta aviat, perquè és un pas més per la definició del nou país.

De fet, els cupaires s'oposen a mantenir en funcionament les nuclears d'Ascó i Vandellòs i insisteixen a reclamar-ne el tancament i desmantellament, com s'ha decidit fer, finalment, amb Garoña. Saladié assegura que les centrals comencen a tancar en el moment que han de fer grans inversions en seguretat en un parc nuclear vell i que ha assolit la seva vida operativa.

A proposta de la CUP, es va aprovar al Parlament una resolució per dur a terme un estudi epidemiològic sobre l'impacte que té el funcionament de les plantes nuclears en la salut de les persones. La recerca posarà el focus en les malalties que es poden contreure, més enllà si provoquen la mort o no. S'haurà d'enllestir en mig any.respostes a "La CUP insisteix a debatre al Parlament la cele..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 692,56 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007