Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar acull la IX Trobada de Vela Llatina del Golf de Sant Jordi

04 . Jul, 2014 a les 09:36
per gfigueres a Ajuntament
3013 reproduccions
Dissabte dia 5 de juliol tindrà lloc a l'Ametlla de Mar la IX Trobada de Vela Llatina del Golf de Sant Jordi, una activitat que promou el patrimoni marítim d'aquest tipus de navegació tant característica a la costa mediterrània.
Tot i que la rebuda de les embarcacions participants s'espera durant els dies previs, els actes s'han concentrat el dissabte on, a partir de les 10 del matí, tindrà lloc l'amarrada de les embarcacions tradicionals que en un nombre aproximat a 25 es donaran lloc a la Trobada, en el moll que dóna just al davant del Centre d'Interpretació de la Pesca. En aquest indret hi tindrà lloc la presentació de la trobada i l'acte d'agermanament amb l'Associació de Vela Llatina Les Pointus de Sanary, procedent d'aquesta localitat del sud de França, la qual compta amb 150 embarcacions tradicionals entre els seus associats. D'aquesta manera l'Associació de Vela Llatina, La Cala, torna la gentilesa de la visita que van fer ara fa un mes a la costa francesa. L'expedició de Les Pointus de Sanary està formada per una embarcació i 15 persones.
Al llarg de l'acte també està prevista la inauguració al Centre d'Interpretació de la Pesca de la 1a Mostra de Modelisme Naval i tradicions d'un poble amb diverses maquetes i fotografies sobre el patrimoni marítim i pesquer de l'Ametlla de Mar.
L'inici de la navegada per la costa calera està prevista a partir de les 12 del migdia, amb un recorregut que unirà el port pesquer amb la platja de l'Alguer.
Joan Muñoz, president de l'Associació de Vela Llatina "La Cala", explica que, "ens estem esforçant per consolidar una trobada anual que aporti valor a la història de la navegació catalana i al patrimoni del sector mariner i pesquer de l'Ametlla de Mar. La presència d'embarcacions d'arreu de la costa catalana, de Llevant i fins i tot de França ens esperona a seguir per aquest camí. Llàstima que a darrera hora la previsió meteorològica hagi fet caure del programa la presència del Pailebot Santa Eulàlia. Hagués estat la cirereta del pastís, tot i que ho intentarem en d'altres ocasions".
A les 19 hores i a la Sala d'actes de la Confraria de Pescadors tindrà lloc la projecció del documental "La Galerna 1912", fet en motiu del centenari de la catàstrofe que va acabar amb la vida de 160 pescadors del bonítol al País Basc, amb la presència de Juan Antonio Atraiz, un dels autors del documental, amb xerrada i col·loqui posterior.
La Trobada, que comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la presència de l'Andreu Clarós, president de la Fe¬de¬ra¬ció Ca¬ta¬la¬na per a la Cul¬tu¬ra i el Pa¬tri¬mo¬ni Ma¬rí¬tim i Flu¬vial, posarà punt i final amb un sopar de les tripulacions al Club Nàutic de l'Ametlla de Mar i un concert de la cantant Lucrecia a la Plaça del Canó, amb la col·laboració dels bars i restaurants de la zona, la qual interpretarà dues havaneres conjuntament amb la Coral Verge Candelera de l'Ametlla de Mar.


respostes a "L'Ametlla de Mar acull la IX Trobada de Vela Ll..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 652,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007