Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Anul·len una sanció de 3 milions d'euros a Iberdrola i Endesa per Vandellòs II

24 . Oct, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1147 reproduccions
La sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional ha anul·lat aquesta setmana la sanció de 3 milions d'euros imposada l'any 2014 a l'empresa Iberdrola i també a Endesa per la gestió de la central nuclear Vandellòs II. D'aquesta manera, l'Audiència ha donat la raó a Iberdrola, estimant el recurs que la companyia va presentar fa dos anys contra l'ordre ministerial del 25 de setembre de 2014, i en la qual es resol un expedient sancionador contra les dues companyies titulars de la central nuclear mitjançant la imposició d'una multa de 3 milions d'euros.

Concretament Iberdrola –propietària d'un 28% de la central, l'altra part, un 72%, li correspon a Endesa– va recórrer l'any passat la sanció imposada i ara l'Audiència Nacional ha atès la reclamació de l'empresa i d'aquesta manera, conforme al principi de proporcionalitat, rebaixa la sanció per a Vandellòs II a l'import mínim de 300.000 euros. A més, l'Administració haurà d'assumir les costes del procés.

El motiu de l'anul·lació de la sanció és que Indústria va incomplir el principi de senar bis in idem, que en termes generals especifica que no es pot enjudiciar dues vegades pel mateix delicte. I és que el Ministeri d'Indústria va sancionar en una segona ocasió a les empreses, i aquesta vegada ho va fer per un import molt superior, i quan la primera de les multes no s'havia fet efectiva. En concret, Indústria havia imposat una sanció que ascendia a un total de 900.000 euros a ambdues companyies per incomplir la disposició transitòria única de la Llei 25/1964 sobre Energia Nuclear.

La companyia energètica Iberdrola va impugnar la sanció imposada. Posteriorment, en una segona ordre ministerial, amb data 25 de setembre de 2014, es va aplicar una nova sanció a ambdues empreses. En aquesta ocasió el valor de la multa imposada ascendia a un total de 3 milions d'euros. La disposició transitòria objecte de la sanció es refereix a l'obligatorietat de les empreses d'adaptar-se en el termini d'un any a les noves especificacions establertes per la regulació per a les centrals nuclears.

En rebre la imposició d'una segona sanció, els lletrats de l'empresa Iberdrola van decidir denunciar que el Reglament del Procediment per a l'Exercici de la Potestat Sancionadora estableix i especifica concretament que «no es podran iniciar nous procediments sancionadors per fets o conductes tipificats com a infraccions en la comissió de les quals l'infractor persisteixi de forma continuada, en tant no hagi recaigut una primera resolució sancionadora dels mateixos, amb caràcter executiu».


respostes a "Anul·len una sanció de 3 milions d'euros a Iber..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 676,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 117
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007