Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ascó i Vandellòs podrien acollir la recol·locació de part de la plantilla de la nuclear de Garonya

19 . Set, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1567 reproduccions
Les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs podrien adquirir part de la recol·locació de la plantilla de la nuclear de Santa Maria de Garonya (Burgos). Després que el passat mes d'agost el govern espanyol anunciés el seu tancament, la plantilla es troba immersa en un ERO, que inclou la recol·locació de part del personal a les centrals nuclears de la mateixa empresa propietària, en aquest cas, Nuclenor, participada per Iberdrola i Endesa.

En el preacord de l'ERO, ratificat la setmana passada pels treballadors, s'estableix que 120 treballadors es mantindrien a Garonya, per dur a terme el desmantellament, una trentena serien prejubilats i prop de 68 persones tindrien opció de recol·locació. 

La recol·locació però, no seria de forma immediata, ja que Nuclenor encara ha de comunicar l'acord a l'autoritat laboral, per tal que l'autoritzi, i a partir d'aquí s'hauria d'elaborar un document definitiu d'ERO, on s'especificaria quins treballadors quedarien a Garoña, quins es recol·locarien a centres d'Iberdrola i Endesa, i quins es prejubilarien.

La possible arribada de nou personal a les nuclears d'Ascó i Vandellòs es produiria poc després de les tensions viscudes a aquestes centrals per les males condicions laborals que pateixen més d'un miler d'empleats de les empreses subcontractades d'ANAV.

De fet, els treballadors ja han realitzat dues jornades de vaga a les nuclears reclamant condicions laborals dignes i amb garanties en la subrogació.


respostes a "Ascó i Vandellòs podrien acollir la recol·locac..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 162
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007