Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Arrenca Com sona l'ESO a l'Ametlla de Mar

13 . Mai, 2010 a les 14:00 | 00:03:44
per gfigueres a La notícia del dia
6121 reproduccions
Dimecres 12 de maig a l'Ametlla de Mar es dona el tret de sortida a la 11ena edició de Com sona l'ESO, una trobada anual d'alumnes i professors de música de 41 instituts de secundària públics de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Durant quatre dies, del 12 al 15 de maig, gairebé 1.000 alumnes d'entre 12 i 17 anys (150 instrumentistes i la resta fent cors) i 100 professors conviuen i treballen tots plegats amb l'objectiu final de realitzar un gran concert. A banda de l'eix vertebrador de la trobada que, evidentment és la música, s'ha volgut dedicar aquesta edició de Com sona l'ESO a la dona i el seu paper creatiu rellevant durant la història i que potser no ha tingut el reconeixement necessari.

Organització de la trobada
L'organització de la trobada no ha estat una feina fàcil. De fet, aquest dimarts va haver-hi una reunió final per acabar d'arrodonir tots els detalls pel que fa a tema de cobertura dels assistents que inclou des de l'allotjament al transport, passant per la seguretat i el càtering... No res s'ha volgut deixar a l'atzar. Això suposa implicar a tothom i passar molt de nervis, però, alhora, viure la preparació dels actes amb molta il·lusió. Xavier Sánchez, director de l'IES Mare de Deu de la Candelera, ens parlava d'aquests moments previs a la posada en marxa d'aquesta onzena edició de l'ESO. "És molta feina però ho hem fet amb molta il·lusió. Tan els alumnes com els professors estem molts implicats i ens passarem molt bé. És una bona experiència per aprendre i conviure. Però sí que és cert que hem de tenir a punt tots els detalls perquè la gent que hi vingui ho tingui tot a punt. Hem emprenyat a tothom professors, alumnes , personal de l'institut, brigada, pares, mares.. ". Sánchez també apuntava a que durant els dies previs a la trobada han estat molt pendents del temps que farà. De moment, estan d'enhorabona perquè el sol hores d'ara llueix a l'Ametlla.

Percussió, Folc, Manà i Pop-Rock
Dimecres arriben tots els alumnes i ja s'instal·len al càmping Village Platja. Als hotels s'allotgen els artistes convidats, pares, mares i alguns professors. Per la tarda, ja comencen els primers assajos. També té lloc l'Offestival amb els grups formats per alumnes de diferents instituts. Així toquen Batucada d'Ulldecona, Sense sal de Viladecavalls, Els Moniatos de Benicàssim i Cisco-Torrent d'Ulldecona a la carpa muntada al càmping per a l'ocasió. Al Offestival també estan convidats els Magna de la Terra Alta i Cisco-Torres rock d'Ulldecona.

Dona'm la mà
Dijous, els assajos de banda, instruments i corals tenen lloc al càmping. Després hi ha un sopar al poble i posteriorment es posa en escena al moll l'espectacle de músiques tradicionals Dóna'm la mà amb el grup convidat Tres fan ball i on tots els participants gaudiran d'una experiència divertida i enriquidora. A la carpa, a partir de les 12.00 té lloc la final de Com sona el karaoke 2010. Divendres és el dia dels assajos previs al concert que té lloc per la nit al moll. Abans, però, al migdia, a la Plaça del Mercat hi ha una paella gegant per a tots els participants a la que també està convidat el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Per la tarda, novament, tenen lloc els assajos per preparar la gran traca musical final. Com a aperitiu, des de l'institut, passant per La Rambleta, desfilarà La Batucada i finalment es farà aquest concert amb l'actuació de Soul Atac als que acompanyen els alumnes, alguns a l'orquestra, altres als coros. A més. els alumnes interpretaran el text La resistència d'Imma Monsó. I a la nit, a la carpa, novament es farà una revetlla. Així es clourà la trobada.

Esforç econòmic i humà
Com sona l'ESO a l'Ametlla de Mar ha suposat un gran esforç de recursos econòmics i humans. Per aquesta raó, l'Ajuntament hem fet costat a l'IES destinant a la trobada 25.000 euros, tot i que el cost final és molt superior. El Departament d'Educació de la Generalitat aporta 6.000 euros i el Departament de Cultura 1.000. També La Caixa hi ha col·laborat i els alumnes venen camisetes i clauers de la trobada.


respostes a "Arrenca Com sona l'ESO a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,90 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 111
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007