Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar acull a partir d'avui les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

05 . Jun, 2015 a les 12:02
per fcallau a La notícia del dia
1948 reproduccions
L'Ametlla de Mar acull a partir d'avui les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau
9 restaurants i 17 bars han preparat menús gastronòmics i ruta de tapes amb el peix blau com a denominador comú

Aquest divendres dia 5 de juny comencen les Jornades Gastronòmiques del peix Blau, període que s'allargarà fins al 14 de juny en què 9 restaurants de l'Ametlla de mar oferiran als seus clients la seva creativitat culinària combinada amb la promoció del peix blau, un dels productes més tradicionals de la vila i la seva activitat econòmica.
La veritat és que ja no sorprèn veure com cada any els cuiners i empresaris de la restauració de l'Ametlla de Mar se superen a la recerca d'atractives propostes gastronòmiques que donin valor afegit als productes locals.
Tot i la crisi de captures de peix blau davant de la costa de l'Ametlla de Mar, el sector de l'encerclament i la pesquera del peix blau han estat sempre presents en l'activitat econòmica del municipi, on prop d'un centenar de persones hi treballen directament. El peix blau ha aportat producte de qualitat a molts dels plats tradicionals de La Cala.
Ara, els nou restaurants donaran a provar als seus clients plats tan tradicionals com  els bisets amb ceba i tomaca, els seitons al minut o en vinagre i la cavalla a la brasa, però també d'altres propostes que combinen la tradició i la modernitat com el sorell marinat amb gaspatxo de cirera, les sardines amb amanida líquida, el fals San Jacobo de carbassó i anxoves al romesco o la cavalla teriyaki amb caramel d'olives negres. Un recull de menús que oscil·len entre els 20 i els 35 €  i on no hi faltaran tampoc les torrades d'escalivada amb anxoves, el carpaccio de tonyina roja, el bonítol a la planxa o l'arròs amb bonítol, sense oblidar-nos de la fideuada amb sardines.
Propostes que es plantejaran maridades amb vins 100x100 garnatxa blanca de la DO Terra Alta.
Tapa Blava
A més, pels amants de les tapes, 17 bars de la localitat s'han integrat al Tapamar, la ruta de tapes de la Tapa Blava, que permetrà gaudir de tapa més beguda per 2,5 €.
Acostumats a la diversitat de les propostes, hi podrem trobar els típics seitons amb vinagre i escalivada, passant per la torradeta d'anxoves, l'escabetx de cavalla o les sardines adobades. Però el Tapamar també ens permetrà provar d'altres creacions com el mil fulls de peix blau, els rotllets de sardina farcits de fruits secs, la suprema de sorell amb llit de ceba i pebrot o els seitons amb meló i olivada negra, sense deixar d'anomenar el filet de sorell amb caneló d'albergínia, els seitons marinats amb llimona o el milfulles d'albergínia amb tomaca i seitó.
Com és habitual, per a cada cinc tapes consumides en bars diferents hi ha  l'opció de participar en l'elecció de la millor tapa de la ruta i en el sorteig de menús gastronòmics i d'altres premis com ara el Tuna Tour.
El dia 14 de juny, com a cloenda de les Jornades gastronòmiques del Paix Blau, tindrà lloc al port pesquer de l'Ametlla de Mar, la XXI edició de la Diada dels Fideus Rossejats. Coincidint amb la Diada dels Fideus Rossejats, el port pesquer també acollirà la Festa del Mar, organitzada per l'Estació Nàutica Costa Daurada .


respostes a "L'Ametlla de Mar acull a partir d'avui les Jorn..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007