Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Arriben les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i del Peix Blau a l'Ametlla de Mar

02 . Jun, 2017 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
2063 reproduccions

Aquest divendres comencen les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i del Peix Blau de l'Ametlla de Mar, un aparador dels productes de la llotja i una mostra de les millors receptes dels restauradors locals. Fins a l'11 de juny, 9 restaurants i 12 bars oferiran tapes i menús de gran qualitat i a preus assequibles, amb el peix blau de protagonista.


Seitons marinats amb sopa de meló, fideus rossejats amb sípia i filet de cavalla, i arròs melós de canana seran algunes de les propostes culinàries dels menús que es podran degustar als restaurants. Tots ells, marinats amb vins de la DO Terra Alta, per un preu d'entre 25 i 30 euros per persona.


Per altra banda, la Ruta de la Tapa Blava proposa dotze tapes elaborades pels bars del municipi, entre elles cruixent de salmó, bomba farcida de cavalla o espasa de seitó amb vinagre i allioli de calamar. Les tapes tenen un preu de 2,5 euros i inclouen un quinto Heineken, que és el patrocinador oficial de la ruta.


Les persones que participin en la ruta hauran d'escollir quina tapa els hi ha agradat més, i omplint la butlleta amb cinc segells entraran a sorteigs de dos menús dobles i deu visites dobles al Tuna Tour. Explica les novetats d'aquestes Jornades el gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó.


«Tant en els restaurants com en els bars, hi ha moltes novetats a la manera d'elaborar aquest peix blau de La Cala. Podem veure des de receptes tradicionals fins a innovadores, que tracten el peix blau com no ho fem a casa, és una bona ocasió per descobrir noves propostes per part dels nostres restauradors. També els fideus que estan presents a tots els menús podem veure que estan elaborats amb diferents productes de la mar. Us esperem a tots el dia 11, a la Diada dels Fideus al Port, una novetat, ja que mai a la vida s'havia organitzat una diada gastronòmica a la contra punta i esperem que sigui tot un espectacle rodejats amb la façana marítima del nostre poble»


Com apuntava Llaó, el diumenge 11 de juny tindrà lloc la Diada dels Fideus Rossejats al port pesquer, amb concurs i degustacions gastronòmiques i mostres de vins de la DO Terra Alta i de productes locals. I és que més enllà de promocionar la gastronomia local, l'objectiu també és dinamitzar l'activitat turística i pesquera del municipi.


Les Jornades conclouran amb un cap de setmana ple d'activitats. Els dies 9, 10 i 11 de juny se celebrarà la IV Festa del Mar, en la que es durà a terme una trobada internacional de vela tradicional, exposicions i conferències sobre el centenari dels enfonsaments durant la Primera Guerra Mundial, i activitats nàutiques.


Des de l'Àrea de Turisme han organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d'Instagram, perquè els visitants capturin els millors moments d'aquests. Per això, cal que les fotografies s'etiquetin amb #peixblau17 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà un menú doble per a les pròximes jornades gastronòmiques de la població.respostes a "Arriben les Jornades Gastronòmiques dels Fideus..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 799,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007