Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Pactes i negociacions

03 . Jun, 2015 a les 13:20
per fcallau a La notícia del dia
2158 reproduccions
Els partits polítics conversen i negocien en busca d'un pacte de govern a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar
Fórmules n'hi ha moltes i a hores d'ara no es pot descartar cap possibilitat.

Avui fa deu dies que es van celebrar les Eleccions Municipals del 24 de maig. Recordem que CiU va ser la força més votada i va assolir 5 regidors en la propera configuració municipal, tot i que va perdre la majoria absoluta. Això, per tant, obligava a arribar a pactes per configurar el govern municipal que ha de regir la pròxima legislatura fins el 2019.
La investidura del nou alcalde i el nou ajuntament està programada per al dissabte dia 13 de juny i, de moment, encara ningú ha aixecat una veu oficial que parli d'un acord per governar l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. De moment és vox populi que els partits es reuneixen, que s'intercanvien propostes i que es plantegen diverses fórmules de pactes estables i de governs en minoria.
El més clar de tots és Compromís per La Cala amb dos regidors que, en veu del seu cap de llista Antonio Espuny, ha mostrat obertament les seves preferències per un govern que allunyi CiU de l'alcaldia, i un pacte estable amb ERC i la Plataforma Calera, tot i que també veu aquesta fórmula complicada. Segons ell, pels molts interessos ocults que hi ha en les diverses formacions, "les negociacions estan obertes. Hem analitzat resultats i hem sondejat possibilitats de pactes, sobretot entre les tres forces(Compromís, Plataforma  i ERC) i explorem fórmules, donat que als resultats i  interessos de partit, s'hi barregen altres interessos ocults que no es veuen. S'han de negociar programes i veure s'hi hi ha possibilitats d'acord.  Si passa quelcom, serà molt difícil i complicat, ja que hi ha molts interessos. Vam tenir contacte amb CiU, però aquests arrosseguen una motxilla de vuit anys de govern en els que es va generar el 90% del deute actual i tenen una responsabilitat. Si hi hagués altres persones al capdavant no tindríem problema. Pensem que es podria arribar a un acord amb les altres formacions, però, per les primeres paraules hi ha interessos ocults que comencen a prendre posicions i condicionar voluntats. Seria millor un govern fort de més de set regidors, amb idees clares i voluntat de tirar el poble endavant. Els interessos de dos partits d'esquerres i un altre partit que sabem d'on ve, però que no té una ideologia clara, que busca que CiU no governi. Això és un projecte i no una ideologia ".
Per la seva part, la Plataforma calera amb dos regidors, ha manifestat que està rebent les propostes de la resta de formacions i que la propera setmana prendran una decisió, "hem encetat un procés de converses, recollint informació amb normalitat i de totes les forces polítiques. Estem en un període de parlar i després d'analitzar les propostes prendrem una decisió la setmana que ve".
Jordi Gaseni, cap de llista d'ERC, formació que va obtenir quatre regidors és un dels dos pals de paller on es podria construir un govern estable. Gaseni reconeix que està parlant amb totes les formacions, contrastant programes electorals i analitzant possibilitats, "estem parlant amb tothom i negociant. Vam interpretar els resultats i ara estem contrastant els programes i el que es vol fer al poble. El més important és com podem solucionar els problemes que tenim i com millorem. Es tracta de conformar un projecte de govern. Aquesta és la inquietud d'ERC i parlar per veure si hi ha possibilitats d'arribar a algun acord".
Per últim, CiU en veu del seu cap de llista, Joan Pere Gómez Comes, també ha reconegut que ha obert converses amb tots els partits polítics com a força més votada, i planteja un govern de concentració amb la participació de totes les forces polítiques, "com a força més votada teníem l'obligació moral de parlar amb totes les forces polítiques i així ho hem fet. Les converses han transcorregut amb cordialitat i han estat satisfactòries. Ara es tracta de ser capaços de formar un govern estable per a l'Ametlla de Mar. Ens hem de deixar de fer política, la campanya electoral s'ha acabat i el poble ens demana que fem un govern estable per tirar endavant. Hem posat damunt de la taula el projecte de fer un govern de concentració encapçalat per CiU i a parts iguals. En moments difícils es necessiten decisions valentes".
Els fronts estan oberts i les converses són contínues. Possibilitats n'hi ha moltes però tot sembla indicar que caldrà esperar uns dies per conèixer la configuració del nou govern municipal de l'Ametlla de Mar.


respostes a "Pactes i negociacions"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 784,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 111
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007