Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

CiU força més votada a l'Ametlla de Mar amb cinc regidors

25 . Mai, 2015 a les 13:28
2189 reproduccions
CiU a l'Ametlla de Mar ha estat la força més votada al municipi amb 1008 vots, que suposa un percentatge de vot del 31,1%, dels 3.246 vots emesos aquest passat diumenge,  i que  equival a 5 regidors.  Per tant, en aquest cas perd dors regidors respecte les darreres municipals. Amb una participació de vora el 66,13%  una de les forces polítiques que ha sortit reforçada  ha estat ERC amb 949, que suposa el 29% del vot, i que representa 4 regidors. Així el grup republicà ha doblat els regidors respecte els comicis del  2011.
D'altra banda, la tendència a l'esquerra en l'àmbit nacional també s'ha traslladat en certa manera al municipi. De fet, una de les sorpreses de la nit va ser el resultat de Compromís per la Cala, Candidatura de Progrés. I és que, el projecte encapçalat per Antonio Espuny, el fins ara portaveu del PSC, va aconseguir 2 regidors, amb 458 vots, que suposen un 14,1% dels vots. Així guanyen un regidor respecte les darreres municipals.
Pel que fa a Plataforma Calera, la formació amb Joan Font al capdavant, el fins ara portaveu del PP, va obtenir 2 regidors, 583 vots, i el 18% del vot. Per la seva part el PP que va concórrer als comicis amb Adrián Figueres com a cap del projecte municipal va aglutinar 124 vots, el 3,8% del vot, i no va arribar a aconseguir el regidor. Recordem que en les darreres municipals el PP va obtenir 3 regidors.
Joan Pere Gómez i Comes, CiU: "érem conscients que partíem amb un cap de llista nou, amb un equip renovat. Contents pels 5 regidors i per ser la força més votada. Si la gent pensa que no ens mereixíem una majoria absoluta i hem de pactar. Hem d'acceptar els resultats. Agrair el suport de la gent que ha anat a votar i que ens ha fet confiança. Ara comença una nova etapa".
Jordi Gaseni, ERC: "hem quedat segons però ens ha quedat un bon gust de boca. Estem només  a 59 vots de la primera força. Doblem amb regidors i això ens dóna un reconeixement al treball que hem fet. I hem d'agrair el suport a aquest equip de persones que conformen la candidatura. No hi ha majoria absoluta i hem d'analitzar la situació en que es troba la governabilitat del poble".
Antonio Espuny, Compromís per la Cala: "en el nostre anàlisis creiem que els resultats reflecteixen un cansament de la gent del poble amb el govern de CiU. La baixa participació també ho demostra. El descens de la participació a castigat a CiU. Estem parlant d'unes 2000 persones que volen un canvi. Hi ha una responsabilitat ara per les forces que fins ara no han governat. També hi ha una responsabilitat, sobretot al nostre grup, que hem estat molt crítics, i també per a tota l'oposició. Ara la gent el que demana és que actuem en conseqüència ".
Joan Font, Plataforma Calera: "ara s'ha acabat la majoria absoluta i el que ens queda per davant són reptes molt importants. El diàleg és el que ha de funcionar i hem d'assumir la responsabilitat que ens ha donat la gent. Per tant, hem de posar responsabilitat i vetllar per la governabilitat del poble. L'interès col·lectiu ha d'estar per damunt de l'interès partidista. I això és la lectura que nosaltres hem fet. De l'any 83 que sóc regidor i mai ha hagut una participació tant baixa".
Adrián Figueres, PP: "al partit popular nosaltres hem començat de 0, entre d'altres circumstàncies. Nosaltres no podem extrapolar els resultats d'ara fa quatre anys. És cert que la clau sobiranista, la clau localista ha influït moltíssim als resultats. Però en el nostre cas crec que més aviat ha estat un seguit de circumstàncies. En canvi, a CiU crec que sí que s'ha comprovat un desgast pels anys de govern, i ERC ha fet una campanya molt bona. A més, es respirava a l'ambient que la gent de la Cala volia un canvi."
Pel que fa a la participació va ser del 66,13 %, sensiblement inferior al 70'89% de les eleccions municipals del 2011. Pel que fa als vots blancs, 60, 1,80% del vot, i nuls 64, el 2% del vot, una xifra molt similar als darrers comicis on els vots en blanc van ser 62 i els nuls 59.


respostes a "CiU força més votada a l'Ametlla de Mar amb cin..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 139
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007