Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar promociona la tonyina roja en la IV Setmana Gastronòmica

29 . Abr, 2015 a les 16:17
per otomas a La notícia del dia
2346 reproduccions
Per quart any consecutiu, al port de l'Ametlla de Mar, es celebra la Setmana de la Tonyina Roja, de l'1 al 3 de maig, amb l'objectiu de donar a conèixer i gaudir d'un dels millors productes gastronòmics del món. Així el Grup Balfegó organitza al port una gran zona de degustació, on es podrà gaudir de les més reconegudes especialitats de la cuina japonesa elaborades amb tonyina roja; i una aula gastronòmica on es podrà assistir tant a ponències culinàries, impartides per diversos xefs experts en aquest producte, entre ells Marc Anton del Restaurant la Subhasta i Josep Margalef del Molí dels Avis. " Pels amants d'aquest producte i la cuina és una  bona oportunitat per saber més de la tonyina roja de la mà d'aquests xefs que cada any mostren la diversitat de possibilitats que ofereix la tonyina roja", explica Pere Vicent Balfegó, des del Grup Balfegó.

També es realitzaran conferències i activitats dedicades a l'univers cultural japonès (cal·ligrafia, cerimònia del té). Una de les activitats destacades és el ronqueo, especejament tradicional de la tonyina en directe que tindrà lloc de 18.30 al 19.30h del dissabte. El mateix dia al matí l'Ametlla de Mar rebrà la visita del Cònsol General del Japó a Barcelona, Hiroyuki Makiuchi.
També hi haurà activitats lúdiques de tot tipus per a tota la família, com tallers, demostracions i jocs.
Una altre dels al·licients d'aquesta edició les jornades de portes obertes, visites gratuïtes a l'embarcació El Tio Gel segon i  a les instal·lacions del Grup Balfegó.
D'altra banda, també es podrà gaudir de la possibilitat de pujar al Tuna Tour i visitar la granja de tonyines a 2,5 milles de la costa.

Tuna Race Balfegó
En el marc de la IV Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja també es realitza el Tuna Race. Així des de divendres a diumenge tindran lloc diversitat d'activitats esportives. El Half Marathon Series (21,0k run, 10.0k run, swim kids, active) i les travessies de natació en aigües obertes 5,0k swim, que surt des de les instal·lacions del Grup mar endins, i 2,5 km.

Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja
Paral·lelament des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'impulsa les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja on 13 restaurants oferiran menús singulars dedicats a la tonyina roja, de l'1 al 10 de maig. També 25 bars oferiran una nova edició de la ruta de tapes la Tapa Roja. Així per 3 euros es podrà degustar una tapa de tonyina  més beguda en aquests establiments de l'1 al 10 de maig.


respostes a "L'Ametlla de Mar promociona la tonyina roja en ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,92 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 22
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007