Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Èxit de la IV Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja

04 . Mai, 2015 a les 13:53
per otomas a Ajuntament
1972 reproduccions
En aquesta IV edició de la Setmana Gastronòmica de la tonyina roja, impulsada des del Grup Balfegó de l'1 al 3 de maig, , s'ha repartit més d'una tona de tonyina roja en tapes, ala zona de l'Espai Market. I és que des del grup tonyinaire s'estima que més d'11.000 persones han participat d'aquesta cita gastronòmica a l'Ametlla de Mar. A més, cada dia s'ha omplert l'aula Balfegó on s'han realitzat diverses masterclass de cuina de la tonyina i ponències sobre la cultura japonesa. Una de les cites més concorregudes és el ronqueo, l'especejament tradicional de la tonyina roja. Enguany d'un espècimen de prop de 200 quilos.
" Estem molt satisfets amb el nombre de visitants d'aquesta setmana gastronòmica de la tonyina. Aquest èxit ens encoratja a promocionar la tonyina roja des de les diverses vessants", explica Pere Vicent Balfegó.
Per la seva part, Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, remarcà que "durant aquests dies ha hagut pràcticament plena ocupació a l'Ametlla de Mar i això és un signe que el treball per donar suport a iniciatives que desestacionalitzen el turisme, com aquesta setmana gastronòmica, ha estat un èxit. Estem molt satisfets".
Dissabte, dia central de la setmana gastronòmica, el cònsol del Japó a Barcelona, el senyor Makiuchi, i la seva muller, van visitar l'Ametlla de Mar. El cònsol va fer especial incisió en que "aquesta edició és ja la quarta i esperem que n'hi hagin moltes més per tal d'enfortir, encara més, la relació entre l'Ametlla de Mar i Japó. Estem molt agraïts que ens hagin invitat un any més".
La mostra gastronòmica també ajuda a la promoció del Tuna Tour, una viatge únic amb catamarà fins a les granges marítimes on es pot bussejar i nadar amb les tonyines.
D'altra banda, més d'un miler d'atletes han participat als actes esportius que es vinculen a les jornades, amb una mitja marató i dues curses marítimes, conegudes com a TunaRace.
Finalment recordar que de l'1 al 10 de maig 13 restaurants del municipi realitzen menús especials per les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja. A més, 25 bars ofereixen propostes imaginatives a la ruta de tapes Tapa Roja, per 3 euros, tapa de tonyina més beguda.


respostes a "Èxit de la IV Setmana Gastronòmica de la Tonyin..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,59 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007