Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar serà novament l'epicentre de la Tonyina Roja del Mediterrani

27 . Abr, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1800 reproduccions
Des d'aquest divendres i fins al 14 de maig, l'Ametlla de Mar acollirà les VI Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani, amb la participació de 16 restaurants i 19 bars que faran de la tonyina el principal element d'inspiració per a les seves creacions gastronòmiques. Tres setmanes on es podrà degustar la tonyina en diverses modalitats culinàries.

Els restaurants proposen menús d'entre 30 i 45 euros on es podrà degustar la tonyina en diverses modalitats: des del tàrtar de tonyina marinada, passant pel carpaccio, fins a un canaló d'albergínia, samfaina i tonyina; i molt més. Tots els menús estan maridats amb vins de la DO Terra Alta.

Durant aquests dies, aquells que prefereixin fer un petit tast de tonyina tindran la possibilitat de tastar les 19 tapes creades pels diferents bars de La Cala. La nova edició de la Ruta de la Tapa Roja oferirà la tapa amb una cervesa Heineken, el patrocinador de la Tapamar, per només 3 euros.

L'hamburguesa de tonyina, la tonyina roja amb escalivada de calçots o la torradeta d'allioli i tonyina escabetxada, són algunes de les propostes gastronòmiques que faran xuclar els dits als qui les tastin. Les persones que participin en la ruta de tapes hauran d'escollir quina tapa els hi ha agradat més, i omplint la butlleta amb 5 segells entraran a sorteigs de menús i Tuna Tours.

El tret de sortida es donarà amb la Diada al Parc del Bon Repòs


L'arrencada d'aquestes Jornades serà la Diada de la Tonyina Roja, que se celebrarà al llarg del cap de setmana. Enguany, tindrà lloc al Parc del Bon Repòs de l'Ametlla de Mar. Dissabte i diumenge es podrà gaudir d'una gran zona de degustació, de les més reconegudes especialitats de la cuina japonesa de tonyina roja, per un cost de 3 euros cada tapa.

A més, diumenge els cuiners elaboraran un dels plats típics locals com el romesco de tonyina, que es podrà degustar al preu de 2 euros per tapa. La Diada obrirà portes dissabte al matí a partir de les 11 h, i clourà el diumenge a les 15 h. Completaran la proposta gastronòmica, estands amb productes locals com la mel o l'oli.

Diverses actuacions musicals s'encarregaran de fer ballar a la gent. Dissabte al matí, la Batucada Katakatà i la Banda de Cornetes i Tambors, i la Xaranga Suquet Calero a la tarda, amenitzaran la diada. I diumenge al matí hi haurà un concert de Montse Castellà. Un altre dels al·licients és la possibilitat de pujar al Tuna Tour, amb descomptes i preus més econòmics.

El mateix diumenge també es realitzarà la prova del Tuna Race, una travessia de natació en aigües obertes de 5 km des de les piscines que disposa el Grup Balfegó a la costa calera, i una altra de 2,5 km des de la platja de Pixavaques. Prop de 300 nedadors participaran en les proves que finalitzaran a la platja de l'Alguer.

Captura el moment a través de les xarxes socials


Des de l'Àrea Municipal de Turisme han organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d'Instagram, perquè els visitants capturin els millors moments d'aquests. Per això, cal que les fotografies s'etiquetin amb #tonyinaroja17 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà un menú doble per a les pròximes jornades gastronòmiques de la població.


respostes a "L'Ametlla de Mar serà novament l'epicentre de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,15 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 225
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007