Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Recta final dels treballs per retirar els 1.000m3 de sauló abocats a les platges de Cala Vidre i Sant Jordi

28 . Des, 2015 a les 12:50
per drodriguez a La notícia del dia
1761 reproduccions
Des de la passada setmana, el Departament de Costes està retirant les sorres de pedrera abocades per error a dues platges del litoral calero. En una primera fase els treballs es van realitzar a la plaja de Sant Jordi, de més fàcil accès per a la maquinària i que es va enllestir amb celeritat.

Ara bé, els treballs han estat més llargs a la Cala Vidre, on una excavadora de petites dimensions realitza la recollida a peu de platja i que a través d'una grua de gran tonatge extreuen el sauló amb contenidors. Dels 1.000m3 dipositats a les platges en resta poca quantitat per extreure.

Una comprovació que s'ha realitzat aquest matí, amb una trobada entre el cap de Costes de la demarcació, l'alcalde de l'Ametlla de Mar i la coordinadora de Custòdia Marinera de l'entitat Graëllsia, per tal d'evaluar com avancen els treballs.

Damunt de la sorra orginal de les platges hi quedarà una lleguera capa superficial que confien que desaparegui el més aviat possible, retornant a l'estat original l'aspecte de les dues platges. D'aquesta manera és posa un punt i final a una situació que hagués pogut afectar als importants prats submarins de posidònia de la costa calera.

De moment, totes les sorres enretirades s'estan emmagatzemant al municipi del Perelló, a l'espera de determinar-ne un nou ús. Cal recordar que Ecologistes en Acció continua estudiant si emprendran mesures legals pels abocaments realitzats.


respostes a "Recta final dels treballs per retirar els 1.000..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 656,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007