Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Més d'un 40% de la tonyina comercialitzada com a roja és un frau perquè és d'altres espècies

28 . Oct, 2015 a les 12:42
per drodriguez a La notícia del dia
2177 reproduccions
La investigadora Ana Gordoa, del Centre d'Estudis Avançats de Blanes – Consell Superior d'Investigacions Científiques, ha explicat aquest dimarts a la VIII Jornada Científica del Grup Balfegó, l'estudi sobre el frau alimentari que afecta la comercialització de la tonyina roja i sobre la fiabilitat de la informació en la cadena comercial.

L'anàlisi corrobora un frau alimentari tenint en compte que, de mitjana, el 40% de la tonyina roja que es comercialitza com a tal és, en canvi, d'altres espècies.

Segons Gordoa, el frau oscil·laria entre un 20% i més del 50% respecte a la tonyina roja, i en un 70% respecte al peix en general. Per evitar enganys, la investigadora ha explicat que existeix el document de declaració de captura, que el consumidor pot exigir sobre el producte que compra o menja, que hauria d'estar present en peixateries i restaurants, però que en la investigació no s'ha pogut torbar en cap dels punts de venda analitzats.

L'estudi s'ha fet en tots els rangs de la cadena comercial, des de majoristes, a detallistes i restaurants. S'ha dut a terme en tots els municipis del litoral català, en les quatre capitals de província a Catalunya i també en els tres principals mercats agroalimentaris de l'estat espanyol: Merca Barna, Merca Madrid i Merca Málaga.

Des del Grup Balfegó han reclamat, per una banda, més control sobre els comercialitzadors per acabar amb la pesca i la venda il·legal de tonyina roja i més informació per part de les administracions per acabar amb consumidors poc preocupats i molt desinformats d'allò que mengen.

La Generalitat s'ha compromès a iniciar també una campanya de mostrejos per comprovar la correcta comercialització de tonyina roja i, de cara a l'any que ve, també es farà un pla d'inspecció.


respostes a "Més d'un 40% de la tonyina comercialitzada com ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 668,61 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 57
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007