Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Diputació de Tarragona edita un opuscle sobre la tonyina roja de L'Ametlla de Mar

17 . Mar, 2011 a les 10:16 | 00:02:46
2008 reproduccions
La Diputació de Tarragona, a través de Desenvolupament Local, ha editat l'opuscle La tonyina roja de l'Ametlla de Mar a taula. Es tracta d'una publicació monogràfica que a més d'incloure informació sobre les propietats nutricionals i les característiques biològiques de la tonyina roja, conté dades històriques sobre aquest túnid, informació sobre el seu consum, i un pràctic receptari elaborat amb la col·laboració de diversos restaurants dels municipis de l'Ametlla de Mar i de l'Hospitalet de l'Infant. L'opuscle el va presentar, el passat dimarts, 15 de març, al migdia al Centre d'Interpretació de la pesca de l'Ametlla de Mar, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. A l'acte de presentació també van assistir el diputat i president de Desenvolupament Local, Joan Josep Malràs, els presidents del Grup Balfegó, Manel Balfegó i Pere Vicent Balfegó; la directora general de Pesca i afers marítims de la Generalitat de Catalunya, Mercè Santmartí; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Antoni Montagut, entre d'altres autoritats. D'altra banda, també van assistir representants del món gastronòmic.

Per la seva banda, el diputat i president de l'Organisme Autònom Desenvolupament Local de la Diputació, Joan Josep Malràs, va assenyalar que els principals objectius del projecte PLQ, impulsat des de Desenvolupament Local, són "el compromís i la identitat local". A més, va remarcar que "la tonyina és un producte amb valor afegit de la qual s'ha de destacar el valor històric i nutricional però també tota la gent que hi ha al darrera que fa possible obtenir aquest producte d'alta qualitat".

La tonyina roja de l'Ametlla de Mar a taula és fruit del treball conjunt entre Desenvolupament Local de la Diputació i els productors del Grup Balfegó de l'Ametlla, l'única empresa de Catalunya dedicada a la pesca, aqüicultura i comercialització de la tonyina roja.
Un cop finalitzat l'acte de presentació els assistents van visitar les instal·lacions del Grup on van conèixer in situ les darreres tecnologies amb què aquesta empresa compta per manipular el producte amb els més exigents controls de qualitat. A més, els assistents van presenciar una mostra d'elaboració de sushi. També en van degustar juntament amb altres plats elaborats amb tonyina roja. La degustació va estar amenitzada per una actuació musical a càrrec d'un duet de corda de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa.


respostes a "La Diputació de Tarragona edita un opuscle sobr..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,82 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007