Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El sector de la tonyina roja denuncia Carrefour

09 . Mar, 2011 a les 12:05 | 00:02:01
2419 reproduccions
L'empresa francesa Carrefour fa mesos que emet un anunci, emmarcat en la campanya "Carrefour en Positivo", on un client de la cadena no compra tonyina roja ja que a l'anunci s'afirma que està en perill d'extinció. Una afirmació totalment errònia segons l'Associació de Pesca, Comerç i Consum Responsable de la Tonyina Roja; per aquest motiu ha presentat una denuncia contra Carrefour a l'Institut Nacional de Consum.

De fet, des del Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar, que forma part de l'Associació, la tonyina roja no està en extinció sinó que està en un pla de recuperació on hi ha unes quotes pesqueres estipulades legalment. I és que segons l'ICCAT (Comissió Internacional per la Conservació de la Tonyina Atlàntica) aquest 2011 la quota de pesca per al Mediterrani i l'Atlàntic est és de 12.900 tones.

"Estem molt en contra d'aquest anunci perquè s'està enganyant a la gent ja que es diu que la tonyina és una espècie en perill d'extinció, res més lluny de la realitat. La tonyina, certament, està en un pla de recuperació, però és totalment legal pescar-la dins de la quota estipulada" va explicar Juanjo Navarro, Responsable de Relacions Institucionals del Grup Balfegó.

D'altra banda, Navarro ha remarcat que el que s'ha de fomentar és el consum i la comercialització responsable. A més, ha explicat que el client té tot el dret de demanar els certificats de traçabilitat del peix per comprovar que s'ha pescat i comercialitzat de forma totalment legal.

Des de l'Associació de Pesca, Comerç i Consum Responsable de la Tonyina Roja es demana que Carrefour retiri l'anunci, no el torni a emetre i sigui sancionat amb una multa de fins a 600.000 euros.


respostes a "El sector de la tonyina roja denuncia Carrefour"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 641,55 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 13
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007