Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Sí al 9N

29 . Set, 2014 a les 14:23
per otomas a Ajuntament
2603 reproduccions
El Ple de l'Ajuntament de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar divendres  26, per unanimitat, la proposta relativa als suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. El punt va comptar amb el suport afirmatiu dels set regidors de CiU, dels tres regidors del PP, els dos regidors d'ERC i el regidor del PSC.
Antoni Montagut, portaveu de l'equip de Govern: "destacaríem el suport donat a la proposta de suport del món local a la consulta, del 9N. D'alguna manera, felicitar-nos de que tots els regidors ho han aprovat de forma unànim. Penso que és el paper que hem de fer. El que la ciutadania espera de nosaltres. I és que més enllà del discursos que es fan per part d'uns i altres el que compta són realment els fets. I avui el fet ha estat aquest suport general a la consulta, per tant és una dia molt important per tot nosaltres".
Per la seva part Jordi Gaseni, des d'ERC remarcava que "avui hem sentit una gran felicitat en veure que la moció de suport a la consulta el 9N s'ha aprovat amb unanimitat. Això vol dir que els 13 regidors de tots els colors polítics de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar han votat que sí. Això és un motiu per estar molt orgullosos. Per part nostra, des d'ERC, estem orgullosos de formar part d'un consistori que possibilita la democràcia amb majúscules. I, a partir d'aquí, animar a l'Ajuntament, al Govern, i a tothom a participar d'aquesta consulta. Això vol dir a treballar-la perquè no només es pugui fer sinó que, a més, sigui un èxit de participació."
El PP, habitualment, en qüestions identitàries dóna llibertat de vot. I així ho va fer en aquest cas on els tres regidors van coincidir en donar el vot afirmatiu a la proposta de suport a la consulta.
"És un fet important que tots els grups polítics hagin donat suport a la moció. Nosaltres en casos com aquest donem llibertat de vot, i així ha estat. Ha estat una moció aprovada per unanimitat i això vol dir que tots els grups, amb el seus matisos, tenim clar que apostem pel dret a decidir. Cadascú que voti el que vulgui però poder decidir és el més important en democràcia", explica Joan Font, des del PP.
Des del PSC , Antonio Espuny: "avui hem aprovat la moció que s'està aprovant per tots els ajuntaments de suport a la Consulta. De fet, a la Llei de consultes es contempla la importància dels ajuntaments. Hem votat que sí perquè després de sentir els testimonis de constitucionalistes que la convocatòria de la consulta és totalment legal, ens hem volgut sumar. A més, la Constitució, i ,sobretot, l'Estatut contempla que la Generalitat pugui proposar modificacions de la Constitució".
Al ple va assistir una representació de membres de l'ANC i el coordinador local, Vicenç Margalef va titllar "de moment històric" aquest suport a la consulta. A més, Margalef va subratllar que "el poble es sobirà i vol decidir. I així s'ha vist avui al plenari on totes les forces polítiques han donat suport ala consulta".


respostes a "Sí al 9N"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 743,32 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 215
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007