Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja a l'Ametlla de Mar

29 . Set, 2014 a les 14:34
per gfigueres a La notícia del dia
3084 reproduccions
Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja a l'Ametlla de Mar
Del 10 al 26 d'octubre 8 restaurants del Club de Gastronomia i 21 bars oferiran propostes culinàries innovadores amb el peix blanc com a protagonista. El 12 d'octubre vora el port, la Diada de l'Arrossejat celebrarà el seu 30è aniversari.

Del 10 al 26 d'octubre l'Ametlla de Mar potencia la gastronomia amb les jornades gastronòmiques del Peix de la Llotja. I és que durant aquests dies 8 restaurants del municipi realitzaran uns menús amb el peix blanc com a protagonista. En aquests menús es podran degustar propostes imaginatives on s'uneix tradició i innovació conjugant el peix comercial amb d'altre més econòmic però alhora de gran qualitat gastronòmica.
Les Jornades gastronòmiques del peix de Llotja s'han presentat avui al Centre d'Interpretació de la Pesca amb la presència de l'alcalde Andreu Martí, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, de l'adjunt al gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Albert Folch i del regidor de Turisme, Vicent Martí.
Espècies com el rap, els llagostins, el polp, les gambes, els escamarlans, la dorada, el lluç o els gatets i d'altres tipus de peix i marisc es combinaran amb tota mena de productes del mar. Els restaurants del Club de la Gastronomia, el Bella Cala, Bambalina, el Pescador, La Serra, Lorena, el Mestral, l'OH! Mar, i la Plaça Nova oferiran menús de 16 a 35 euros amb postres i beguda inclosos.
D'altra banda, es repeteix l'experiència del TAPAMAR, en aquest cas TAPABLANCA. En aquesta nova ruta de tapes són 21 els bars que oferiran propostes originals, fresques, en forma de tapes. I és que l'Ancla, l'Ariparc, Cal Mansanet Black Smith, Ca'l Pinxo, Glop, Fòrum, Iru's Pub, La Cova, L'Arpó, el Mosset, No Stress, Parisien, Pica Pica,  a Xalar, Aixopluc, Cafè Xavier, Poniente, Clàssics, Geladeria del Mar, Petit Cafè, i el Pierrot ja tenen les seves tapes a punt. Per només 2,50 es podrà degustar tapa més beguda.
Tots els participants entraran en el sorteig de 3 menús dobles per a les properes jornades gastronòmiques i 20 Tuna Tours dobles.

30à Diada de l'Arrossejat

Però les Jornades Gastronòmiques són una mostra global que aixopluga diverses propostes i activitats en torn del peix blanc. Un dels pilars de les jornades és la Diada de l'Arrossejat, el 12 d'octubre, que enguany arriba a la 30a edició. Un any més aquesta diada gastronòmica, que se celebra tradicionalment al port de al Cala, comptarà amb el concurs d'arrossejat , la mostra de vins de la DO Terra Alta, i els tastets de peix elaborats pels restaurants del Club de la Gastronomia. A més, tots els que s'apropin al port per gaudir d'aquesta diada podran realitzar degustacions, per cinc euros. Com és habitual, hi haurà premis pels guanyadors del concurs de l'arrossejat. En concret, sis premis de 150 euros.
Segons Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "el que ens interessa com a ajuntament és que aquestes jornades sumin valor al destí gastronòmic en el que s'ha convertit l'Ametlla, a més de promocionar el peix de llotja i de qualitat, que no és altra cosa que suport total als pescadors. A més, volem destacar les complicitats existents en aquesta suma dels bars i restaurants i tot el sector de la restauració, afegint el maridatge de la DO Terra Alta, i les diverses administracions que hi col·laboren com l'Agència de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre. Tot això ens permetrà donar un impuls a la promoció d'aquesta festa gastronòmica. Enguany, de manera molt especial, destaquem una festa peculiar i arrelada a La Cala com és la Diada de l'Arrossejat que compleix el 30è aniversari".
A més, paral·lelament, tindrà lloc la trobada castellera amb los Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Reus.
El CIP acollirà l'exposició fotogràfica, Bèsties Marines de Joan Gil Raga.


respostes a "Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja a l'..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 782,79 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007