Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar posa en valor el peix de la llotja amb les jornades Gastronòmiques

04 . Oct, 2013 a les 11:37
per otomas a La notícia del dia
2937 reproduccions
De l'11 al 20 d'octubre l'Ametlla de Mar potencia la gastronomia amb les jornades gastronòmiques del Peix de la Llotja. I és que durant aquests dies 12 restaurants del municipi realitzen uns nous menús  amb el peix blanc com a protagonista. En aquests menús es podran degustar propostes imaginatives on s'uneix tradició i innovació conjugant l'arrossejat amb espècies com el rap, els llagostins, el pop, les gambes, els escamarlans o el remol i d'altres tipus de peix i marisc. Els restaurants del Club de la Gastronomia, el Bella Cala, el Cafè Xavier, el Càmping l'Ametlla, Club Nàutic de Kubala, el Molí dels avis, el Pescador, l'Alguer, La Serra, Lorena, el Mestral, l'OH! Mar, i la Plaça Nova oferiran menús de 20 a 50 euros amb postres i beguda inclosos.
D'altra banda, es repeteix l'experiència del TAPAMAR, en aquest cas TAPABLANCA. En aquesta nova ruta de tapes són 13 els bars que oferiran propostes originals, fresques, en forma de tapes. I és que l'Ancla, l'Ariparc, Cal Mansanet Black Smith, Ca'l Pinxo, Fòrum, Iru's Pub, La Cova, L'Arpó, el Mosset, el No Stress, el Parisien, el Pica Pica, i el Pierrot ja tenen les seves tapes a punt. Per només 2,50 es podrà degustar tapa més beguda.
Però les Jornades Gastronòmiques són un paraigua que acull diverses propostes i activitats en torn del peix blanc. Un dels pilars de les jornades és la Diada de l'Arrossejat, el 13 d'octubre, que enguany arriba a la 29a edició. Un any més aquesta diada gastronòmica, que es celebra tradicionalment al port de al Cala, comptarà amb el concurs d'arrossejat , la mostra de vins i caves, i els tastets de peix elaborats pels restaurants del Club de la Gastronomia. A més, tots els que s'apropin al port per gaudir d'aquesta diada podran realitzar degustacions, per cinc euros, d'una cassoleta de peix, dos tastets de peix, i dos degustacions de vi o cava. Com és habitual hi haurà premis pels guanyadors del concurs de l'arrossejat. En concret, sis premis de 150 euros. A més, també es lliurarà el premi al bar Pica-Pica per la tapa més ben valorada de la TAPA BLAVA.
Vicent Martí, és el regidor de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar: "a banda d'un dels objectius principals de les jornades que és la desestacionalització de la temporada, aquestes jornades ens permeten promocionar un dels actius turístics més importants de la nostra població, la gastronomia marinera, posant en valor diversos sectors de l'economia local, el sector de la restauració, mitjançant els restaurants i bars de la població, i el sector pesquer, donant-li tota la importància que es mereix a tota la varietat d'espècies que es pesquen per la flota de barques de l'Ametlla de Mar".
A més, paral·lelament, tindrà lloc la trobada castellera amb los Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo, i els Xiquets d'Alcover.
També es realitzarà, per primer cop, la 1a Trobada d'instagramers. És a dir, usuaris d'Instagram que al llarg del dia fotografiaran els millors indrets i instants de la Diada Gastronòmica.


respostes a "L'Ametlla de Mar posa en valor el peix de la ll..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 752,39 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 41
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007