Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La campanya de l'ametlla enceta l'activitat a la Cooperativa de l'Ametlla de Mar

29 . Ago, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1269 reproduccions
La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar fa previsions de cara a l'inici del període de més activitat a l'entitat. La campanya de l'ametlla, tot i no ser molt important en els resultats finals de l'exercici, i que l'entitat gestiona poca producció, ja ha començat. De moment encara no s'ha pogut fixar preu, però sí que es preveu que hi hagi un increment de producció i per tant una baixada del preu respecte a l'any anterior. 

Les plogudes del mes de febrer van consolidar una bona collita d'ametlles al terme municipal de l'Ametlla de Mar. Segons Antonio Espuny, president de la Cooperativa, «les ametlles han començat a entrar. Aquest any va ploure molt als mesos de gener i febrer i això vol dir que l'aigua va acompanyar l'ametller i no va permetre que s'assequés l'ametlla i els camps es veuen amb moltes ametlles als arbres». 

«Aquest any, tot i que al nostre poble no tenim grans extensions d'ametlles en relació a altres termes, se'n faran, i més que els altres anys. Ara bé, com sempre que hi ha molta producció, el preu baixarà i no serà el preu de l'any passat. Encara no sabem preu perquè no sabem quina demanda hi haurà» ha afegit Espuny.

Altra cosa serà la garrofa, ja que les pluges durant el període de pol·linització i la manca de pluges durant l'estiu han perjudicat la sortida del garrofí i s'espera una collita minsa, tot i que això farà que el consolidi el preu de l'any passat. 

Si parlem de l'oliva, aquest any es preveu una lleugera millora respecte a la campanya de l'any passat, tot i que aquesta millora està supeditada a les pluges que puguin caure en les pròximes setmanes.

L'Ajuntament ha posat sobre la taula de l'Agència Catalana de l'Aigua la possibilitat d'aprofitar l'aigua procedent de la depuradora per regar les oliveres del terme. En aquest sentit s'haurien de finançar algunes actuacions per tal de permetre un tercer filtratge de l'aigua i així poder comercialitzar l'aigua a preus baixos.


respostes a "La campanya de l'ametlla enceta l'activitat a l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 669,16 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007