Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Dilluns comença la gestió externa del servei d'enllumenat públic

13 . Jun, 2014 a les 08:47
per gfigueres a Ajuntament
2318 reproduccions
El proper dilluns dia 16 de juny comença el període de prestació del servei de manteniment de les instal·lacions de l'enllumenat públic del municipi per part de l'empresa adjudicatària Fomento de Construcciones Y Contratas Serveis Ciutadans.
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va decidir externalitzar aquest servei a la recerca d'una millor gestió, d'un estalvi econòmic i d'una inversió que no gravés les arques municipals i fes possible la modernització de la xarxa.
 L'empresa seleccionada, després d'haver convocat el corresponent concurs per l'adjudicació d'aquest servei per una concessió de 15 anys, ha estat FCC  la qual invertirà en les millores d'estalvi i d'eficiència energètica que necessita l'enllumenat públic de l'Ametlla.
Aquesta externalització arriba després que l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, amb el suport de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), impulsés una auditoria de l'estat de l'enllumenat públic amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre i l'Agència d'Energia del Consorci de Serveis Agroambientals de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE).
Tot i que des de l'Ajuntament de moment se seguiran acceptant i tramitant les necessitats dels ciutadans, per a qualsevol incidència amb el servei d'enllumenat es podrà contactar, ja sigui mitjançant via telefònica trucant al número d'emergències  24h 977 55 06 03 o via correu electrònic a enllumenat.ametlla@fcc.es.

Segons Ruben Lallana, regidor de Territori i Sostenibilitat, "aquesta és unes pràctica que estan portant a terme molts pobles i ciutats, ja que fa possible una capacitat d'invertir que reverteix en un estalvi energètic i implementar el servei amb millores. El procediment en cas de necessitat serà similar ja que es podrà posar en contacte amb l'ajuntament o amb els telèfons d'urgències que difondrem perquè ho facin directament a una empresa que subcontractarà FCC com a adjudicatària i que durant els primers anys disposarà d'un espai físic al poble. L'usuari no hauria de notar cap canvi en la gestió. Únicament en millores i inversions. L'Ajuntament ha fet aquest pas per a què repercuteixi en una reducció de la factura elèctrica i en les inversions a la xarxa".

Durant els propers 5 mesos es duran a terme els treballs de renovació de l'enllumenat previstos en el contracte, així com la implantació dels nous sistemes de gestió del servei, que comportaran una millora significativa en la qualitat del servei. Al llarg d'aquest període s'anirà informant puntualment del desenvolupament dels diferents treballs que es duguin a terme.
Només pel que fa a la xarxa d'enllumenat públic, se substituiran totes les làmpades i equips dels 3.633 punts de llum existents. També es farà la substitució de fins a 1.000 lluminàries. A més, es farà la implementació dels sistemes de telemesura de comptadors i telegestió dels elements. Aquest sistema permetrà a l'Ajuntament consultar, a temps real, a través d'un software i via Internet, totes les dades necessàries per a poder controlar el correcte funcionament del servei d'enllumenat públic i el desenvolupament del contracte. També es realitzarà la reforma o reposició de tots els quadres de l'enllumenat que ho requereixin. Finalment, també està previst l'adequació de les conduccions elèctriques de l'enllumenat públic que es trobin més malmeses.
Només en consum elèctric es calcula que l'Ajuntament s'estalviarà 755.455 kWh/any, el que suposa 96.698,24 €, reduint la factura en un 43,88€.
Aquesta ESE té l'obligació de subrogar un dels dos treballadors municipals que actualment presten serveis de manteniment de l'enllumenat. L'altre treballador continuarà en la brigada municipal.


respostes a "Dilluns comença la gestió externa del servei d'..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 712,18 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007