Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Externalització de la llum

10 . Feb, 2014 a les 12:58
per otomas a La notícia del dia
2380 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, amb el suport de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) va impulsar una auditoria de l'estat de l'enllumenat públic amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Ebre i l'Agència d'Energia del Consorci de Serveis Agroambientals de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE). Així amb els resultats a la mà el consistori calero externalitzarà el servei per dotar-lo de major eficiència i així poder estalviar en energia. I és que el consum anual inicial actual calculat a partir de les potències instal·lades és de 1.721.717,62 kWh/any. Un cop implantades les accions proposades el consum futur es preveu serà de 966.262,62 kWh/any. Això suposa un estalvi de 755.455,00 kWh/any, que significa que el consum final serà del 43,88% inferior a l'actual. Això suposarà un estalvi econòmic de prop de  96.698,24 euros (sense IVA).
"Actualment , els tècnics municipals ja estan valorant quina serà l'Empresa de Serveis Energètics (ESE) que s'encarregarà de la gestió de l'enllumenat després d'haver convocat el corresponent concurs per l'adjudicació d'aquest servei per una concessió de 15 anys. Així l'empresa seleccionada invertirà en millores d'estalvi i d'eficiència energètica que necessita l'enllumenat públic de l'Ametlla", explica Ruben Lallana, regidor de Gestió del Territori.
En concret, es realitzarà la substitució de totes les làmpades i equips dels 3.633 punts de llum de la xarxa de l'enllumenat públic. Es realitzarà la substitució de fins a 1.000 lluminàries. També es farà la implementació dels sistemes de telemesura de comptadors i telegestió dels elements. Aquest sistema permetrà a l'Ajuntament consultar, a temps real, a través d'un software i via Internet, totes les dades necessàries per a poder controlar el correcte funcionament del servei d'enllumenat públic i el desenvolupament del contracte. També es realitzarà la reforma o reposició de tots els quadres de l'enllumenat que ho requereixin. Finalment, també està previst l'adequació de les conduccions elèctriques de l'enllumenat públic que es trobin més malmeses.
L'ESE tindrà l'obligació de subrogar un dels dos treballadors municipals que actualment presten serveis de manteniment de l'enllumenat amb les mateixes condicions laborals bàsiques que disposa a dia d'avui, com ara sou, categoria i antiguitat. L'altre treballador continuarà dins de la brigada municipal.


respostes a "Externalització de la llum"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 755,84 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 16
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007