Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament millora l'enllumenat públic de Tres Cales

10 . Mar, 2011 a les 09:00 | 00:03:06
2049 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha posat en marxa els treballs de millora d'una part de l'enllumenat públic de Tres Cales.  L'objectiu és doble, per una banda reduir la contaminació lumínica i per altra, l'estalvi econòmic de consum.

Els treballs consisteixen a substituir les làmpades de 125 watts de vapor de mercuri, per equips de vapor de sodi d'alta pressió de 70 watts. També se substitueixen les cèl·lules fotoelèctriques per rellotges astronòmics i es du a terme la instal·lació d'un sistema de telecontrol als dos quadres.

En total se substituiran 197 llumeneres amb una inversió total de 103.000. Aquesta acció té un 60% de subvenció de la Generalitat de Catalunya.

L'enllumenat presenta actualment algunes deficiències que fan que es perdi una part de l'esforç energètic amb fuites de llum cap al cel o en altres direccions a les desitjades. Amb la substitució hi haurà un estalvi energètic anual de 97.438 Kw/any a 0.106 euros/kw/hora un total de 10.406,3784 euros l'any.

Segons Enric Estruch, Cap de la Brigada Municipal:  "l'estat de les llumeneres és deficient. Hem detectat llum intrusa, en diferents direccions, llum que enfoca al cel i això a la vegada que és una pèrdua d'energia, també molesta als usuaris i conductors. L'objectiu es posar una llum millor i més moderna, reduint els cabals de llum en un 40 o 45%, el que significa un estalvi energètic, ecològic i econòmic".

Aquest canvi es du terme a diversos carrers de la urbanització com ara Trajacàpita, Montagut, De la mar, De la llebre, Del rovelló, Del tord, De Ribamar, Juan d'Almenara, Cardona, Mistral, Martín Vidal, Xaloc, Manantial, Dotze, Onze, Catorze, Llevant.

El canvi ha estat assumit per la pròpia brigada de l'Ajuntament i s'allargarà durant dos mesos.


respostes a "L'Ajuntament millora l'enllumenat públic de Tre..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 641,84 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 73
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007